CES 2016: Az edzésekre megy rá a Polar A360

Hirdetés

A Polar egy finn cég, amit 1977-ben alapítottak, és akkor kapta fel mindenki a fejét rájuk, amikor annak idején az első vezeték nélküli pulzusszámmérőt megalkották. Már nekünk is sikerült néhány terméket tesztelni tőlük, ilyen volt a Loop, vagy éppen a kicsit profibb V800. A CES-en ugyan nem mutattak be újdonságot, ám a Pepcom eseményen kint volt az október végén leleplezett A360 aktivitásmérő karcperec, amit mi eddig még nem láthattunk. A szerkezet elejére egy 80 x 160 pixeles színes kijelző került, a WR30-as minősítést kapta meg a kütyü, ami elvileg 30 méteres vízállóságot jelent.

Polar A360
Polar A360 [+]

Az A360 leginkább az edzések nyomon követésére koncentrál, nem csak a sétálást, hanem például az úszást, a biciklizást is képes monitorozni. Már az idő kijelzésénél is mutatja, hogy az előzetesen beállított célnak hány százalékát teljesítettük, napi lebontásban láthatjuk a pontos adatokat. Az eszköz legfőbb erénye a hátlapra szerelt pulzusszám mérő, ami mindig figyeli, hogy percenként mennyit ver a szívünk, így edzés közben erősíthetünk vagy egy kicsit lazíthatunk az intenzitáson, a javaslatokat ki is jelzi a szoftver.

Többféle profil adható meg, ennek megfelelően számolja ki a Polar újdonsága, hogy napi szinten mennyi mozgás ajánlott. Az A360 Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál az okostelefonnal, a cég saját applikációján keresztül lehet szinkronizálni az adatokat. Van ébresztőfunkció és rezgős notifikáció. Az értesítéseket is képes fogadni, jelez, ha hívásunk, üzenetünk, vagy valamilyen közösségi oldalon történő eseményünk van. Ez a képesség sajnos csak iOS-es termékek esetén működik együtt, a weboldal szerint a későbbiekben Androiddal is kompatibilis lesz. A készülék 200 dollárba, vagyis előzetes költségek nélkül átszámolva 58 ezer forintba kerül.

Utazásunkat az LG támogatta

  • Kapcsolódó cégek:
  • Polar

Azóta történt

  • Runtastic Moment Basic - futottak még

    A futóalkalmazásáról ismert Runtastic a bluetoothos aktivitáskövetők között is kipróbálja magát. A legalapvetőbb modellt szíjaztuk fel a karunkra.

Előzmények

Hirdetés