CeBIT: Meizu, Polizei?

Tegnap a CeBIT-en tiszteletét tette a német rendőrség, és hipp-hopp bezáratta a Meizu standját. Eddig a tények. A sajtó persze jól felfújta, és néhány oldalon elég vad magyarázatok jelentek meg, miszerint a Meizu a rendőrség szerint ellopta az iPhone design-t és ezért eszközeiket a zsaruk lefoglalták.
Nos, pár ezer kilométer távolságból persze ez még akár hihető is lenne, de mi nem hittünk a félrevezető hírnek, és elsétáltunk a 16-os pavilonba, ahol bizony ott ücsörögtek a Meizu emberei az M8-assal egyetemben.
Persze nem zörög a haraszt, ha nem fúja a szél. A bezáratás viszont nem az M8 miatt, hanem a cég MP3 lejátszói miatt történt, de a félreértések tisztázása után az M8-at a rendőrök már nem akarták lefoglalni.


Nos, jelenleg ekkora a Meizu M8

A várva-várt készülék egyébként a tervek szerint augusztusban érkezik a távol-keleti régióba, majd egy-két hónappal később Európába. Ebből most annyi látszik, hogy egy nem működő mintát adtak a kezünkbe, az asztalon pedig egy majdnem működő darab is volt, igaz, a 15x10 centis nyáklap közepén ücsörgő kijelző még nem tudta a multi-touch-ot (bár a gyártásba kerülőn már a Meizu illetékese szerint menni fog).
A készülék menürendszere kísértetiesen hasonlít az iPhone-ra, bár mint tudjuk, a jobbtól nem szégyen tanulni, csak éppen döbbenetesen csont ugyanaz szinte minden.
Ha a készülék valóban piacra kerül még az idén, akkor még mindig ígéretesnek mutatkozik, de a több, mint egy éves csúszás semmiképpen sem fog jót tenni a készülék eladási adatainak. Arra a kérdésre, hogy függetlenül, vagy szolgáltatói segítséggel tervezik piacra dobni az M8-at, azt a választ kaptuk, hogy amíg nem tudnak egy működő prototípust prezentálni az operátoroknak, addig nincsen tárgyalási alapjuk, tehát most azon vannak, hogy az asztalon látott hatalmas vasat összepréseljék akkorára, hogy beleférjen a jövőbeni Meizu készülékházába.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés