Hirdetés

(An)Dante búcsúja

Két szám: 15407 és 41. A mai napig emlékszem, hogy Bog mennyire meg akart „szerezni” (és egy másodpercig sem rejtette véka alá), hogy ne az orosz Mobile-Review híreit fordítsam a Terminal.hu fórumába 2002-ben. Polacheck híreit elemezve igyekeztem felnőni hozzá. Nem pótolni akartam, nem másolni, hanem egy más karaktert teremteni, ami nem más, mint: (An)Dante. Nem volt könnyű. Sokan Polacheck minőségét várták el tőlem az első betűtől. Fantasztikus munkát végzett. Rengeteget tanultam tőle. Nem olyan egyszerű egy hírbe vagy cikkbe belekezdeni. Legyünk abszolút objektívek, de a szívünkben azért ott lakik egy kedvenc márka. (Nekem akkoriban Nokia, most Microsoft.)

Azt hiszem, hogy a fiatal generáció megszólításhoz fiatal stáb kell. 2002-ben én is lelkes huszonéves alkalmazott voltam a Nokiánál. Igen, mint bármely abszolút megszállott mobilos fala, az enyém is tele volt álomtelefonokkal. Ekkoriban egy pezsgőszínű 6510-es Nokiám volt és egy kékes 6210-es, céges telefon, bár az mindig váltotta a színét. Húgomnak egy 5510-est vettem. Nagyjából annyiért, amennyit egy épeszű ember soha nem hagyna ott egy boltban. Mentségemre legyen, hogy nem is boltban vettem, hanem valakitől, aki megnyerte, de nem akarta megtartani. Lehet ilyen?

Az első hírem néhány Siemens telefonról szólt, az első cikkem pedig egy olyan készülékről, amit azt hiszem, hogy Bog azért adott nekem, mert nem mert volna vele az utcára lépni. Igen, ez az „ezmiez”, vagyis a Nokia 7380. Nekem megadatott, hogy az álmom valóra váljon, ami sokaknak csak egy szlogen: ITT Nokia – a dobozba zárt világ. A mai generáció már nem emlékszik, de bizony egyszer a monitor és tévé egyet jelentett a Nokiával. Én ezt a reklámot 30 éve láttam. Amikor a tévé előtt ültem azt mondtam, hogy ott fogok dolgozni.

Több álmom is valóra vált. Az elmúlt 15 év alatt négy munkahelyem volt: Nokia, Ericsson, Peiker, HARMAN. És mindvégig a Mobilarena. Kora hajnalban keltem, hogy még munka előtt még tudjam írni az amerikai híreket. Persze jó volt a bennfentes forrás is, mert így egy nappal hamarabb elkészültek a hírek.

15407 hír és 41 teszt. 13 év alatt. Sokáig nem akartam visszavonulni, de már tudom, hogy Bone, Legendd és dr. Kind tökéletesen meg tudja szólítani a mostani generációt. Nekem pedig ideje átadnom a stafétabotot. Ha Bog még engedi, időről-időre írok beszámolókat, híreket. De addig is elbúcsúzom.

Üdv a napfényes Münchenből,
(An)Dante

UI: A legszebb telefon: Nokia 8210 (by Kenzo).

Előzmények

  • Mobilos évértékelő - 2012

    Elröppent egy év, elmaradt a világvége, áttekintjük a legfontosabb mozzanatokat és megsaccoljuk, hogy mire számíthatunk 2013-ban.

Hirdetés