MWC 2015: Billentyűzetes dokkolóval virít az Alcatel Pop (10)

Az Alcatel MWC-n látható táblagépei közül a One Touch Pop (10) volt a legérdekesebb, azt ugyanis billentyűzetes tokjával együtt lehetett kipróbálni és lencsevégre kapni. A billentyűzet alján  track pad, vagyis a laptopoktól ismerős érintésérzékeny panel és a képernyőn látható egérikon jelezte, hogy ez a táblagép bizony nem csak a kijelzőről kezelhető, és kisebb munkafolyamatok elvégzésére is alkalmas, mondjuk szövegszerkesztésre.

A tízhüvelykes Alcatel Pop táblagép Android Lollipoppal startolt el
[+]

Maga a táblagép a középső árszegmens megszokott hardveres felhozatalát kapta meg, élén a 9,6 hüvelykes, 800 x 1280 pixeles IPS megjelenítővel. A rendszer meghajtásáért a négy Cortex-A53-as processzormagot tartalmazó Snapdragon 410-es rendszerchip felel 1 gigabájt RAM és 8 gigabájtos belső tároló társaságában, amely microSD kártya behelyezésével bővíthető.


[+]

A Pop (10) 4G-s táblagép, úgyhogy SIM-kártyát is be lehet helyezni. Az előlapra 2, a hátlapra pedig 5 megapixeles kameramodul került. A hátlap alatt 4600 mAh-s telep bújik meg. A hardveres felhozatal részét képezi még a GPS-vevő GLONASS-szel, az FM-rádió, az infra és az Adreno 306-os IGP. A rendszer lelke az 5.0.1-es, vagyis lollipopos szoftververzió.

Az Alcatel OT Pop 10-ből Windows 10-es változat is érkezik
[+]

Érdemes a kiegészítőkről is beszélni. A Pop (10)-hez egyfelől dokkoló vásárolható, egyes piacokon pedig a képeken látható billentyűzettel együtt lehet majd a kosárba helyezni, amely a touch pad mellett microUSB portot is kapott, és amellyel az adatátvitel mellett a táblagép töltése is megoldható. A Pop (10) 245,2 x 146,4 x 7,9 milliméteres, és kereken 380 grammot nyom a billentyűzet nélkül. Az Alcatel táblagép megjelenése márciusban várható, később pedig egy Windows 10-es változat érkezésére is lehet számítani.

MWC utazásunkat támogatta az Alcatel One Touch és a mydlink HomeAlcatel One Touchmydlink Home

Azóta történt

Hirdetés