Billentyűzet és egér helyett mobiltelefon

A japánok néha furcsa dolgokat fejlesztenek. A Quixun cég a napokban mutatott be egy szoftvert, amit a DoCoMo szolgáltató N901is telefonjára fejlesztettek. Az alkalmazás segítségével a telefont használhatjuk billentyűzet és egér helyet.

A működési elv olyannyira egyszerű, hogy mások valószínűleg csak azért nem rukkoltak elő ilyen fejlesztéssel, mert nem látták értelmét. A PC-hez USB kábelen keresztül kell csatalkoztatni egy infra eszközt, amely kommunikál a mobiltelefonnal. Ha a felhasználó megnyomja például a 2-es gombot kétszer, akkor egy B betű képződik a monitoron. Az egérkurzort a készülék navigációs billentyűivel irányíthatjuk (jobb esetben joystick-kal).


Egér és billentyűzet helyett

 

Szerencsére nem csak erre képes az alkalmazás, hanem dedikált gombok segítségével indíthatunk és állíthatunk le zene és videólejátszást, és természetesen adatátvitelre is van lehetőség. A dolog gyakorlati haszna azonban erősen kérdéses: egyedül vészhelyzet esetén lehet értelme egy ilyen beviteli eszköznek. A cég bejelentette, hogy más telefonokkal is működő teszik a rendszert.

Hirdetés