Berlinben mutatkozik be a kerek előlapos Samsung okosóra

Hirdetés

Bár a Samsung egészen tegnap délutánig nem ismerte el, hogy kerek előlapos okosórán dolgozik, a következő TIzenOS verzió startját előkészítve már hetekkel ezelőtt közzétettek olyan SDK-kat (fejlesztői csomagokat), amelyek előrevetítették a kerek kijelzőt és az ahhoz kapcsolódó kezelési módokat (képernyőn való simítás és a kijelző körüli gyűrű tekergetése). Illusztrációként egy kerek kijelzős tizenes óra egy fejlesztői konferencián is felbukkant néhány paraméterrel (360 x 360 pixeles megjelenítő, TizenOS 2.3.1), azonban ez még mindig csak egy lehetséges példaként és nem egy végleges termék leleplezéseként szolgált, hiszen tizenes terméket bármely gyártó készíthet, nem csak a Samsung.

Ez az okosóra bukkant fel pár másodpercre a Galaxy Unpackeden
Ez az okosóra bukkant fel pár másodpercre a Galaxy Unpackeden

A tegnap délutáni Galaxy Unpacked aztán pár másodpercre felvillant egy konkrét Samsung okosóra, a képernyőképein Berlin felirattal, úgyhogy tartogat még az idei évre, egészen pontosan a berlini IFA-ra a gyártó meglepetéseket, bár látszólag nem tesz meg mindent azért, hogy a kerek óralapos Geart titokban tartsa. A képek érdekessége a kör alakú kijelző szélein elhelyezett alkalmazások, amelyek között talán majd a gyűrűvel lehet váltani, már ha az említett eszközön lesz ilyen tekergethető elem. Ott van aztán alul a pulzusszámmérés, ami talán automatikusan is fog működni, emellett egy sor másik aktivitáskövetéshez és sporthoz használatos funkció is várható. Az óra tegnap óta egyébként egy Samsung prospektusban is felbukkant, amit ide kattintva lehet megtekinteni:

Egy hivatalos online füzetben is megtekinthető a Berlinben bemutatkozó okosóra
Egy hivatalos online füzetben is megtekinthető a Berlinben bemutatkozó okosóra [+]

Ugyancsak elstartolhat a közeljövőben a Galaxy Note5-höz és S6 edge+-hoz szánt Gear VR virtuális valóság kiegészítő. Ezt maga JK Shin, a Samsung mobilos vezére ismerte el, azonban konkrétumokkal, árakkal és megjelenéssel nem szolgált. Nem lenne meglepetés, ha az óra és a legújabb VR szemüveg együtt mutatkozna be Berlinben.

Azóta történt

  • Bemutatkozott a Samsung 领世旗舰Ⅲ

    A G9198 modellszámú, két darab 3,9 hüvelykes kijelzővel rendelkező, széthajtható kialakítású mobil Kínában debütált, méghozzá Snapdragon 808 chipsettel.

  • NanoSIM foglalatot kaphat a Gear S folytatása

    Olasz lapértesülések szerint a Berlinben bemutatkozó, kerek megjelenítős Samsung okosóra a Gear S-hez hasonlóan SIM-foglalatot és WiFi modemet is kap.

  • Az Instagramon is felbukkant a Gear S2

    Egyik munkatársa is elbüszkélkedett a Samsung első kerek megjelenítős okosórájával, amely jövő héten, Berlinben mutatkozik be.

  • A Gear S2-ből is két variáns lesz?

    Két, különböző kódjelű Samsung okosóra is ellátogatott az FCC-hez, és külföldi sajtóértesülések a készüléknevet is tudni vélik: a Berlini IFA-n bemutatkozhat a Samsung Gear S2 és Gear S2 Classic.

Előzmények

Hirdetés