BenQ-Siemens: game over

Hirdetés

A BenQ-Siemens német részlegének csődje magával rántotta a teljes márkanevet. Mint ismeretes, a BenQ német leányvállalata a Siemens korábbi mobil üzletága volt, amelyről októberben derült ki, hogy csődközeli állapotban van. Akkor még úgy volt, hogy csak a németországi gyártás szűnhet meg, mostanra kiderült, hogy a BenQ-Siemens úgy ahogyan van, eltűnik a süllyesztőben.
A cég vesztesége a második negyedévben 60 millió euró volt, amivel összességében 840 millió eurósra nőtt a a BenQ-Siemens működése óta keletkezett hiány. Ez már túl sok volt, pedig a BenQ jelentős erőket fektetett a hajdani Siemens mobilrészlegének feltámasztásába, olyan modelleket alkottak, amelyeket több szolgáltató is felvett a kínálatába. Itthon az S68 volt talán a legismertebb, de az EF81 és az EL71 is izgalmas készülék volt.


EF81: nem bizonyult megmentőnek

 

Sajnáljuk, hogy így alakult. Ettől függetlenül a BenQ önálló márkaként természetesen tovább él, de egy irányzattal, egy stílussal kevesebb lett a mobilvilág, az a gyártó tűnik el a palettáról, amelyik szinte a kezdetektől jelen volt, a Siemens nevéhez fűződik az első szétcsúsztatható mobil (a Samsung köszöni), és az első színes kijelző is, igaz, kicsit másképpen, mint ahogyan most ismerjük. Sokan emlékeznek még a legendás SL45-re, amely az egyik első memóriakártyás és MP3 lejátszóval kombinált telefon volt, és szintén tisztelet övezi a rendkívül megbízhatónak bizonyult ME45-öt is.
Emlékét megőrizzük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés