Bemutatkozott a Meizu MX6

Ahogy azt több helyen beharangozták, bemutatkozott a Meizu új csúcsmobilja, ami 85 000 forintnak megfelelő jüanos áron startol Kínában.

Hetek óta lehet tudni, hogy a Meizu új üdvöskéje július 19-én mutatkozik be, nemrég pedig a gyártó vezérigazgatója árult el pár információt a kütyüről, így aki rendszeresen követi a pletykákat, azt nem érte meglepetésként az MX6. A Helio X10-es előd után nagyon hasonló formatervvel, anyaghasználattal és árazással látott napvilágot a kütyü, az 5,5 hüvelykes Sharp-kijelző is megmaradt Full HD felbontással, és a széleken enyhe 2.5D lekerekítéssel.


[+]

Az MX6 fedélzetén a tízmagos processzorral (2 x 2,3 GHz-es Cortex A72, 4 x 2,0 GHz-es Cortex A53 és 4 x 1,4 GHz-es Cortex A53) ellátott MediaTek Helio X20 teljesít szolgálatot, amihez Mali-T880MP4 grafikus gyorsító és 4 gigabájt RAM tartozik. A kamera nem a sokak által várt 20,7 megapixeles darab, hanem egy 12 megapixeles, 1/2,9"-es Sony IMX386 szenzorral dolgozó, f/2.0 apertúrájú lencsével és PDAF-autofókusszal operáló darab, amihez kéttónusú, dupla ledes villanó tartozik, a Meizu szerint a minőség a Galaxy S7-szériával vetekszik: ez a friss kameratesztünk ismeretében nem kis ígéret.


[+]

A specifikáció maradék része általánosnak mondható, örömteli, hogy már nem 16, hanem 32 gigabájtos a belső tároló, főleg azért hasznos ez, mert a microSD bővítés ezúttal is kimaradt. Az előlapi fényképező 5 megapixeles, a GPS-vevő és a kétcsatornás WiFi nem maradt ki, az LTE pedig Cat.6-os, noha a B20-as frekvenciát jó eséllyel nem ismeri.


[+]

Ahogy azt már korábban megtudtuk, 1999 jüant, azaz nagyságrendileg 85 000 forintot kérnek Kínában a Meizu újdonságáért, ami néhány ezressel magasabb a tavalyi modell nyitóáránál, a vásárlók egyelőre regisztrációval jelezhetik szándékukat, július 30-án indul az értékesítés. Kiegészítőket is kínál a kütyühoz a Meizu, egy Loop Jacket névre hallgató flipes tok 99 jüanért (körülbelül 4000 forint) vásárolható meg, a 685 grammot nyomó LifeMe Bluetooth hangszóró pedig 399 jüanba (nagyságrendileg 17 000 forintba) fog kerülni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

  • Sokan érdeklődnek a Meizu MX6 iránt

    Egy nap alatt 3,2 millióan regisztráltak a Meizu új mobiljának megvásárlására, ami már említésre méltó, még ha nem is minden előjegyzésből születik tranzakció.

  • Meizu MX6 - 10 mag: igen. B20: nem

    Kipróbáltuk a mutatós, bár megjelenésben nem túl eredeti MX6-ot, amely igencsak erős hardvert kínál a középkategória tetején, ám szűkös itthoni hálózati támogatást.

  • Qualcomm vs. Meizu, 2. menet

    Franciaországban, Németországban és az Egyesült Államokban is a bírósághoz fordult a Qualcomm, mivel szerintük több Meizu termék sérti telekommunikációs szabadalmaikat.

Előzmények

Hirdetés