Bemutatkozott az új Moto E

Hirdetés

A Motorola tulajdonosváltása nem befolyásolta (eddig) a patinás amerikai gyártó eszközkínálatát, megjelent tavaly az új Moto X, a várva-várt Nexus 6, a Moto G frissített változata, most pedig itt az olcsó Moto E idei variánsa 2nd gen vagy (2015)-ös utótaggal, de nevezhetjük csak egyszerűen az új Moto E-nek is.

A készülék kétféle változatban kerül forgalomba. A 4G-s 64 bites, négymagos Snapdragon 410-zel, a 3G-s pedig négymagos Snapdragon 200-zal lesz megvásárolható. Mindkettő egy daram microSIM kártyát fogad be, a dual SIM-es variánsról egyelőre nem adott információt a gyártó. Közös az 1 gigabájt RAM és a 8 gigabájtos belső tároló is, valamint a microSD bővítési lehetőség. Méreteit tekintve az új Moto E 129,9 x 66,8 x 12,3 milliméteres házat kapott. Az utóbbi középen értendő; az ívelt hátlap széleinél 5,2 milliméteres az eszköz, azaz megmaradt a tenyérbe simuló, ívelt formaterv. A készülék 145 grammot nyom.

64 bites rendszerchippel (is) megvásárolható lesz az új Moto E

Az úl Moto E qHD-s kijelzője 4,5 hüvelykesre nőtt Gorilla Glass 3-as védőüveggel a tetején, a konstrukció pedig vízlepergető borítást kapott. A telep is meghízott, a 2390 mAh-s akkumulátor a kijelzőmérethez viszonyítva elég jól hangzik. Megmaradt az 5 megapixeles kamera 720p felvételi lehetőséggel és a VGA előlapi fényképező. Az új Moto E talán legkellemesebb tulajdonsága, hogy a dobozból már Android 5.0-ás főverzióval a fedélzeten húzható elő, de felbukkan majd néhány Moto Display funkció is. A 150 dolláros kezdőár jól hangzik, azt viszont sajnos nem tudjuk megmondani, hogy hazánkba is eljut-e majd a készülék, és ha igen, mennyibe fog kerülni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés