Hirdetés

Bemutatkozott az S23 Ultra kameraszenzora

Az ISOCELL HP2 a Samsung legfrissebb, 200 megapixeles óriáslapkája.

Nem tény, ám az eddigi kéminformációk alapján meglehetősen erős lábakon álló feltételezés, hogy az az ISOCELL HP2 kameraszenzor, amit a Samsung ma bemutatott, nem más, mint az a 200 megapixeles fotós egység, amit a szakma a két hét múlva startoló Galaxy S23 Ultra hátlapjára vár. Bár akár egyszerre is érkezhetett volna az új szenzor és telefon, a Samsung mobilos és képalkotó részlege egymástól független, és minden bizonnyal a HP2-ből is rendelhet harmadik fél, így kiérdemelt egy saját bemutatót.


[+]

Bár az 1" jellegű lapkaméret nincs meg, az 1/1,3" még mindig kellően nagynak mondható 200 millió, 0,6 mikronos szenzorpixelekkel, amelyek 4:1-es pixel binning után 50 megapixeles, 16:1-es összefűzéssel pedig 12,5 megapixeles képek mentésre is alkalmasak a teljes(en felesleges) felbontás mellett. Nappal amúgy kapóra jöhet az 50 megapixel és úgy egyébként a nagy képpontszám köztes szenzorzoomhoz, míg este egyértelműen profitálhat a minőség kisebb felbontásból, ám de nagyobb összefésült pixelekből. A 8K videofelvételek 50 megapixeles módban készülnek, és 33 megapixel áll szélesvásznú mozgóképanyag rögzítésekor rendelkezésre, minimális látószögvesztéssel és 30 fpssel.


[+]

A Samsung D-VTG (Dual Vertical Transfer Gate) kialakítása a fotodiódák oldaláról ügyesebb szeparációt és kevesebb fényszivárgást, ekként pedig kevésbé fakó és túlexponált képinformáció feldolgozást enged pixelenként, a Super QPD autofókusz pedig mind a 200 millió képpontot felhasználja az élesítéshez. A HDR feldolgozás a DSG megoldással immár 50 megapixeles történik, míg a Smart-ISO Pro technológia 12,5 megapixelen teszi képpontonként lehetővé különféle ISO értékek kiolvasását, amiből a 4K 60 FPS HDR videók is profitálnak. A Samsung sajtóközleménye azzal a szűkszavú megjegyzéssel köszön el, hogy az ISOCELL HP2 már gyártósoron van, és mivel egyébként a Galaxy S23 Ultra is, nem nehéz a két terméket összekapcsolni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés