Bemutatkozott a Xiaomi Mi 4i

Hivatalosan is bemutatkozott a Xiaomi Mi 4i, ami egy „elérhető árú zászlóshajó" az erőteljesen feltörekvő kínai gyártó műhelyéből. A készüléket az indiai Újdelhiben mutatták be egy nagyszabású rendezvényen, ahol a Google egyik korábbi vezető személyisége, Hugo Barra prezentálta az új eszköz képességeit.


[+]

A Mi 4i az iPhone 5c-hez hasonlóan fekete előlappal, de színes hátlapokkal érkezik, lesz belőle fehér, babakék, sárga és pink egyaránt. A Mi 4i nevében az i betű Indiára utal, az újdonság ugyanis kezdetben kizárólag ott lesz elérhető, a későbbiekben ez esetleg változhat. Az újdonság 12 százalékkal vékonyabb és 13 százalékkal könnyebb, mint a Mi4.


[+]

Specifikáció alapján nem lehet komoly panasz az új készülékre, a második generációs, nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 615-ös lapkakészlettel és két gigabájt RAM-mal dolgozik a Mi 4i, ami 5 hüvelykes, Full HD felbontású Sharp/JDI kijelzőt kapott, a belső tárolóegységének mérete 16 gigabájt. A hátlapi kamera 13 megapixeles, az f/2.0 rekeszértékű optika egy kéttónusú ledes segédfénnyel dolgozik együtt, az előlapi kamera 5 megapixeles. A legújabb Android Lollipop rendszer alapjain futó MIUI 6 várja a felhasználókat a Mi 4i esetében, az áramellátásról pedig egy 3120 mAh kapacitású telep gondoskodik. A készülék 57 400 forintnak megfelelő áron fog indítani Indiában, ami igencsak kedvező a készülékért.

Azóta történt

  • Szétkapták a Xiaomi Mi 4i-t

    Az Indiában bejelentett, és egyelőre csak Ázsiában megvásárolható Xiaomi újdonságot a gyártó egyik vezetője kívülről-belülről körbemutatja.

  • Érkezik a Marshmallow a Xiaomi Mi 4-re

    A gyártó a Mi Note után az Mi 4-re is kiadta a Marshmallow-frissítést, ami el is indult az érintett készülékekre.

Előzmények

Hirdetés