Bemutatkozott a VAIO Phone

Azt követően, hogy a Sony eladta a VIAO brandet a japán Industrial Partnersnek, számtalanszor hallani lehetett, hogy érkezhetnek valamikor a VAIO márkalogós mobilok, ez a pillanat ma pedig elkövetkezett. Az első ilyen készülék egyszerűen csak a VAIO Phone nevet kapta, és a felső-középkategóriában versenyez.

A VAIO Phone az önálló brand első készüléke

A készülék öthüvelykes, 720p felbontású kijelzőt kapott, amelyet egy meg nem nevezett négymagos, 1,2 gigahertzes chipset hajt meg, talán a Snapdragon 410-es. Rendszermemóriából 2 gigabájt jár, a belső tároló 16 vagy 32 gigabájtos attól függően, hogy az olcsóbbik vagy a drágábbik kiszerelést választjuk. A tárhely microSD kártya behelyezésével bővíthető. A hátlapi kamera 13 megapixeles.

Méreteit tekintve egy kellemesen kompakt készülék a VAIO Phone, a 71,3 x 141,5 x 7,95 milliméteres ház mindössze 130 grammot nyom. A hátlap alatt 2500 mAh-s telep kapott helyet. A készülék Android 5.0 Lollipoppal startolt el, egyelőre Japánban, ahol 51 ezer jent, azaz mintegy 120 ezer forintot kérnek el érte. A VAIO Phone a későbbiekben Európába is ellátogathat.

Azóta történt

Hirdetés