Bemutatkozott a Sony Xperia E1

A Sony Mobile bemutatta legújabb okostelefonját, melyet Xperia E1 névre kereszteltek. Az elődmodell örökébe lépő termék a gyártó szerint ötvözi a kiváló audiotechnológiát  a japán cégre eddig is jellemző formanyelvvel és teljesítménnyel. A készülékkel a középkategóriát célozták meg, bár hardveres téren inkább az alsó szegmensbe illene az E1. A 4 hüvelykes, 480 x 800 pixel felbontású, hagyományos TFT kijelzővel rendelkező eszközt a Qualcomm MSM8210 lapkakészlet hajtja meg, többek között az 1,2 GHz-re skálázott, kétmagos processzor segítségével. RAM-ból mindössze 512 MB-ot kapott a készülék. A fekete, fehér és lila színekben debütáló masinába 1700 mAh kapacitású akkumulátort szereltek, mellyel elvileg 8 óra beszélgetés érhető el. Az átlagnál jobb audiohangzással kecsegtető, Walkman ráz és kever funkcióval felvértezett készülék egy és két SIM-es változatban lesz kapható, ám ennek időpontja egyelőre nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

  • Sony Xperia Z1 - vissza a kamerához

    A japán gyártó az elmúlt pár évben nem feltétlenül kamatoztatta a képalkotással kapcsolatos teljes tudását mobiljaiban. Most is inkább elméletben teszik meg.

  • Sony Xperia M - inkább előd, mint utód

    A Sony különleges és egyedi formatervét megkapta ugyan a telefon, ám sajnos a jó sebesség ellenére a kijelző és a kamera is a várakozások alatt teljesít.

  • Sony Xperia SP - a jónevű japán

    Az Xperia S utódjának tekinthető készüléknek csak itthon cseng bénán a neve, senkiháziak kezében a popszakma, de a Sony mobilos részlege szerencsére nem járt így.

  • Sony Xperia E - drága-e vagy?

    A japán gyártó újdonsága a specifikáció és a képességek alapján egy belépő szintű mobilt sejtet, ám egy kissé vastagon fogott a ceruza az árcédulán.

Hirdetés