Bemutatkozott a Lenovo Yoga 2 Tablet 8 és 10

A Lenovo a mai napon bejelentette, hogy bővíti a Yoga Tablet termékvonalát, és rögtön három új készülékről rántotta le a leplet. A triumvirátusból kettő sok mindenben hasonlít egymásra, kijelzőméretben térnek el leginkább, a kisebbik 8, a nagyobbik pedig 10 hüvelykes megjelenítőt kapott, a felbontás viszont közös, 1920 x 1080 pixel terül el a képernyőkön. A méretesebb tablet előnye, hogy nem csupán Android, hanem akár Windows operációs rendszerrel is kérhető.

A hardveres erőforrást egy négymagos Intel Atom processzor biztosítja, ami jelentős előrelépés az eddig használt MediaTek SoC-hez képest.  A masinákban több közös vonás is akad, a hátlapon egy f/2.2 apertúrájú 8 megapixeles fényképezőgép, az előlapon pedig egy 1,6 megapixeles kamera kapott helyet, a 16 gigabájtos belső tárhely pedig microSD kártyával akár plusz 64 gigabájtig is bővíthető, a microUSB csatlakozó USB-OTG képes.

Adatkommunikációs szempontból is hasonlóak a tabletek, kétcsatornás WiFi, Bluetooth 4.0, és a nagyobbik modell esetén opcionális 4G/LTE (Intel XMM 7160 modem) fért a repertoárba. A Lenovo szoftveres téren is kívánt némi extrát nyújtani, a SHAREit információmegosztásra, SYNCit pedig biztonsági mentésekre használható. A 8 hüvelykes, 210 x 149 x 2,7-7 milliméteres dimenziókkal és 419 grammos tömeggel rendelkező változat november elejétől, a 10 hüvelykes, 255 x 183 x 3-7,2 milliméteres és 619 grammos variáns Androiddal már október végétől, Windows-zal pedig év végétől lesz megvásárolható hazánkban, utóbbi esetén egy évig ingyenes Office 365 előfizetést biztosít a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

  • Lenovo S860 - fémbe zárt energia

    Végre hazánkban is hivatalosan kaphatók Lenovo okostelefonok. Elsőként az óriási akkumulátorral és méretes kijelzővel szerelt S860-as modellt vizsgáltuk meg közelebből.

  • Lenovo Vibe Z - jó nektek odaát

    Csúcsmodell ez is, de másképp. És ez a másság esetünkben sok-sok jó ötletet és hasznos extrát jelent, de mivel nem ide szánja a gyártó a masinát, ezért kompromisszumokat is kell kötni.

  • Lenovo S750 - engedelmes védelem

    A Lenovo megpróbálta a legjobb kínai komponenseket összeszedni, majd ezt egy nagyon impozáns házba csomagolta és ellátta IP67-es védettséggel.

  • Lenovo A660 - mindketten túlélik

    A kínai gyártó két SIM-es, kétmagos, strapabíró okostelefont hozott össze, nemigen van versenytársa, de Európában hivatalosan nem fogják forgalmazni.

Hirdetés