Bemutatkozott a Lenovo Phab2 és Phab2 Plus

A Lenovo tegnapi rendezvénye több szempontból is érdekes volt, most már biztosan kiderült, hogy mi lesz a Motorola helye a Lenovónál, illetve bemutatkozott az első Project Tango eszköz, a Lenovo Phab2 pro is. Ezek mellett azonban napvilágot látott két hagyományos mobil is, mindkettő a phabletek méretosztályába sorolható, az olcsóbb és egyszerűbb darab a Lenovo Phab 2, aminek 6,4 hüvelykes kijelzője 720 x 1280 pixel felbontású, a rendszer magját pedig MediaTek MT8735 képzi 3 gigabájt RAM és 32 gigabájtos, bővíthető tárolóegység mellett. A hátlapján egyszerű, 13 megapixeles kamera teljesít szolgálatot, ára pedig 200 dollár, azaz nagyságrendileg 55 000 forint körül alakul Észak-Amerikában.

Nagyon látványosan demonstrálták a kamerarendszert, de ennek ellenére ez egy hagyományos megoldás.
Nagyon látványosan demonstrálták a kamerarendszert, de ennek ellenére ez egy hagyományos megoldás. [+]

A lenti képen látható Lenovo Phab2 Plus megjelenítője is 6,4 hüvelykes, de a felbontást 1080p-re növelték, a rendszerchip pedig ugyanúgy négymagos, mint a Phab 2 esetén, de a pontos típus eltér: a MediaTek MT8783 a megnövelt pixelszám miatt mindenképpen szükséges volt, a benne lévő Mali-T720 grafikus gyorsító már nem kétmagos, hanem hárommagos. A memória ugyanúgy 3 gigabájt, tárolóból pedig ezúttal is 32 gigabájt jut, a bővítési lehetőség adott.

A Phab2 Plus dupla hátlapi kamerát kapott az utólagos fókuszhoz és a háttércseréhez.
A Phab2 Plus dupla hátlapi kamerát kapott az utólagos fókuszhoz és a háttércseréhez. [+]

A Phab2 Plus hátlapjára ujjlenyomat-olvasó került, de a kamera is változott: a dupla kamerarendszer 13 megapixeles, a második egység közreműködésével használhatjuk az utólagos fókuszt és a háttércserét, nem mellesleg lézeres érzékelő is segíti a fókuszálást. Árban is akad eltérés a testvérhez képest, a 300 dolláros összeg már 80 000 forint fölött van átszámítva, nem mellesleg mindkét eszköz elérhető lesz a nemzetközi piacon, előreláthatólag szeptember érkeznek.

Azóta történt

Hirdetés