Bemutatkozott a BlackBerry DTEK50

Korábban el sem tudtuk képzelni, hogy az üzleti funkciókról, a legendás levelezési szolgáltatásokról és a biztonságáról ismert BlackBerry logójával megjelenhessen egy androidos telefon, néhány hónappal ezelőtt azonban áttört a gát, és bemutatkozott a Priv, ami egy számos gyerekbetegségtől küzdő, de alapvetően jól kitalált mobil lett. A második androidos telefonjuk, a BlackBerry DTEK50 már nem házon belül készül, hanem a TCL gyártószalagjairól gördül le, a végeredmény pedig nem más, mint egy átcímkézett és szoftveresen megbuherált Alcatel Idol 4.

Ismerős a forma, főleg a hangszórók árulják el a turpisságot.
Ismerős a forma, főleg a hangszórók árulják el a turpisságot. [+]

A hardveres adatok tehát ismerősek lehetnek: 5,2 hüvelykes, 1080 x 1920 pixel felbontású érintőkijelző, 13 megapixeles, PDAF-rendszerrel kiegészülő kamera, 8 megapixeles előlapi képérzékelő, Qualcomm Snapdragon 617 rendszerchip 3 gigabájt RAM-mal és 16 gigabájtos, bővíthető memóriával, mindez pedig 2610 mAh kapacitású akkumulátorral és a Blackberry által berendezett Android 6.0 rendszerrel egészül ki. A szoftveres bővítmények közé tartozik a Blackberry Hub, egy virtuális billentyűzet a gyártótól (valószínűleg nem lesz egyszerű dolguk átszoktatni a felhasználókat a fizikai értelemben vett klaviatúrától), egy programozgató gomb, és számos biztonsági alkalmazás, amitől a gyártó a jelenleg kapható legbiztonságosabb androidos kütyünek nevezheti a DTEK50-et.

Jól áll neki a Blackberry logo.
Jól áll neki a Blackberry logo. [+]

Az előrendelés már elindult, de csak augusztus 8-án indulnak a szálíltmányok, az árak pedig országtól függően 85 és 100 ezer forint körüli összegnek megfelelően alakulnak, ami egyáltalán nem tűnik rossz ajánlatnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés