Hirdetés

Belépőszintű Honort kapott Kína

Nagy akku, bővíthető tárhely, 5G. Nagyjából ezt tudja a Honor Play 30.

A belépőszintet képviselő okostelefonnal bővíti kínálatát a Honor hazai piacán, Kínában. A Honor Play 30 az újdonság, amely külsőre egy bizonyos Apple telefonra hasonlít, ha hunyorítva nézzük. A Honor azonban némileg nagyobb (163,7 x 75,1 x 8,7 milliméter), a megjelenítője ugyanis 6,5 hüvelykes. A TFT LCD panel 90 Hz-en frissül, felbontása 720 x 1600 pixel, a képarány 20:9, a képpontsűrűség pedig 270 ppi. A megjelenített tartalmat csak egy csepp alakú notch töri meg, ez rejti az 5 megapixeles (f/2,2) széles látószögű előlapi kamerát, amivel 1080p 30fps a legnagyobb elérhető videós felbontás.

A telefon legfontosabb tulajdonságai a gyártó szerint.
A telefon legfontosabb tulajdonságai a gyártó szerint. (forrás: Honor) [+]

A hátlapon is csak egy kamera kapott helyet, a másik kör a LED villanót rejti. A szenzor 13 megapixeles, széles látószögű, fényértéke f/1,8 és autofókuszt használ. A videós korlát megegyezik az előlapi kameráéval, optikai stabilizálás nincsen.

Az arany és a fehér változat.Az arany és a fehér változat. Az arany és a fehér változat. (forrás: Honor) [+]

A telefon 194 grammos házában egy 5000 milliamperórás akkumulátor kapott helyet, ami a 2.0-ás USB-C csatlakozón keresztül 10 wattal tölthető. Az USB-n kívül egy 3,5 milliméteres fülhallgató csatlakozó is elfért a telefonban, valamint van Bluetooth 5.1 és Wi-Fi 5 is. NFC nincsen, van viszont FM rádió.

A fekete és a kék szín kicsit szolidabb.A fekete és a kék szín kicsit szolidabb. A fekete és a kék szín kicsit szolidabb. (forrás: Honor) [+]

A Honor Play 30 agya a Qualcomm 8 nanométeres Snapdragon 480+ 5G lapkája, ehhez 4 vagy 8 GB RAM és 128 GB tárhely jár. A tároló bővíthető akár 512 GB-os microSD-vel is, a rendszermemória pedig virtuálisan. A telefonon az Android 11-re épülő Magic UI 5.0 fut és mivel egyelőre csak a kínai piacra szánt verziót mutatták be, így nincsenek rajta Google szolgáltatások. Természetesen, ha globálisan is forgalomba kerül a telefon, lesz rajta GMS. A készülék fekete, kék, arany és fehér színekben lesz elérhető, egyelőre nem tudni, milyen áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés