Belépett a Gigaset az okostelefonos piacra

Hirdetés

Régi-új szereplő jelenik meg az okostelefonos piacon, a Gigaset. Ismerősen cseng a név? Naná, hiszen éveken át egy másik német céggel, a Siemens-szel közösen a vezetékes telefonok piacán ténykedtek, a Mobilarena olvasóinak pedig azért nem újdonság, hogy már nem csak ezt a szekeret tolják, mivel pár hónapja egy Gigaset táblagépet is tesztelhettünk. Berlinben ez az első nagy durranás, az IFA előtt a német cég három új okostelefont jelentett be, név szerint a Me, a Me Pure és a Me Pro indítja az offenzívát.


[+]

Érdemes megjegyezni, hogy a Gigasetnek annyival mindenképpen könnyebb helyzete lesz új szereplőként, hogy egyrészt nem a semmiből kell felépíteni egy márkát, a név már ismert. Másrészt óriási helyzeti előny, hogy van egy partnerük, a Deutsche Telekom, a vezetékes iparágban évek (évtizedek!) óta együtt dolgoznak, nem kell ahhoz jósnak lenni, hogy ez kiterjed majd a mobilos vonalra is. Pláne, ha megnézzük, hogy miket is tudnak az újdonságok.


[+]

A kínálat legolcsóbb darabja a Me Pure, amely 350 eurós áron startolhat el az ősz folyamán Európában és Ázsiában. 5 inches, Full HD kijelzőt, Snapdragon 615-ös chipsetet, 2 GB RAM-ot, 8 megapixeles előlapi és 13 megapixeles hátlapi kamerát kapott. Mindhárom Gigaset telefonban villámgyors autofókusz kapott helyet, a cég szerint ez tökéletes lesz arra, hogy különösebb állítgatás nélkül éles képek készüljenek. Szintén közös jellemzője a készülékeknek a hátlapra tett ujjlenyomat-olvasó, a két drágább modellen pulzusmérő is akad. A telefonokon az Android 5.1-es verziója dolgozik, a Gigaset saját UI-t is fejlesztett hozzá.


[+]

Ügyes megoldást alkalmaztak a SIM-kártya fiókjánál. Ide be lehet tenni egy darab normál méretű lapkát, vagy két microSIM-et, vagy egy microSIM-et és egy microSD-t is, a döntés a felhasználó kezében van. Szintén közös jellemzője a telefonoknak, hogy mindhárom modell képes gyorstöltésre - az ehhez szükséges fali csatlakozót megtalálja a vásárló a dobozban.


[+]

Már a legolcsóbb Me Pure is fémből készült keretet és Gorilla Glass előlapot és hátlapot kap, ami nagyban javítja a telefonok minőségérzetét. A középső modell neve simán csak Me, ez is 5 inches, ez is Full HD. A hátlapi kamera itt már 16 megapixeles, az előlapi pedig 8. A chipset ebben az esetben egy Snapdragon 810, aminek az órajelét 1,8 GHz-re vették vissza - valószínűleg a túlmelegedés elkerülésének érdekében. A RAM mérete itt már 3 GB, az akkumulátor kapacitása pedig 3000 mAh-s. Érdekes, hogy a Me Pure burkolata alatt ennél kicsit combosabb, 3200 mAh-s telepet találunk.


[+]

A kínálat csúcsa a Me Pro, amely 5,5 inches kijelzőt kap, a felbontás viszont marad Full HD (nem mintha az ne lenne elég). A hátsó kamera itt már 20 megapixeles felbontású képeket tud készíteni, a hardver egyébként ugyanaz, mint a sima Me esetén. Nagyobb testben nagyobb telep fér el, a 4000 mAh-s kapacitás kiemelkedőnek tekinthető. A Me 469 eurós áron nyit, a Me Pro pedig 549 euróba fog kerülni. Információink szerint a készülékek hazánkban is elérhetők lesznek, reméljük, hogy hamarosan tesztre is foghatjuk ezeket.

Azóta történt

Hirdetés