Hirdetés

Befutott a Samsung összecsukható mobilja

A W2019 persze az old school kagylótelefon vonalat viszi tovább, két hagyományos AMOLED panellel. Viszont olyan felszereltséget kapott, hogy bármelyik zászlóshajó megirigyelhetné.

Bizonyos mobilformák egyszerűen nem mennek ki a divatból: a Mi Mix 3 a szétcsúsztatható telefonok korszaka előtt tiszteleg, a Samsung Kínában értékesített W-szériája pedig a flipes megoldásokat tartja felszínen, nem is akármilyen felszereltséggel. A W2019-et a Snapdragon 845 hajtja meg 6 GB RAM és 128 vagy 256 GB tároló kíséretében, ami microSD kártyával bővíthető.


[+]

A W2019 külsejére és belsejére is jutott egy 4,2"-es Super AMOLED panel, egyaránt 1080 x 1920 pixelen, 525 ppi-s képpontsűrűséggel. Aki a kisebb méretű készülékeket szereti, annak jó hír a 132,9 x 63,4 milliméteres előlap. Persze a szétnyitható forma dupla vastagsággal (17,3 milliméteres) és döbbenetesen nagy tömeggel jár (257 gramm). Cserébe, a képátlóhoz mérten kellemes, 3070 mAh-s telepet mellékeltek, ami Type-C porton tölthető.


[+]

Az Android 8.1-en alapuló Samsung Experience felület természetesen a Bixbyt is beveti, ahogy a legtöbb gyártói szolgáltatást, és a biztonságra is jutott figyelem. Az ujjlenyomat-olvasó a bekapcsolóba került, pont mint a Galaxy A7 2018 esetében. Az alumíniumvázas, Gorilla Glass üveglapokkal közrefogott ketyere az érintőpanelek mellett természetesen a számpanellel és az extra gombokkal is kezelhető, elvégre ez teszi a W2019-et különlegessé – és különlegesen drágává.


[+]

A mobilt ugyanis 10 ezer jüanért lehet kosárba helyezni, ami 408 ezer forintnak felel meg 6/128 GB-os kiszerelésben. Cserébe tényleg semmiről nem kell lemondani: adott a 12 megapixeles főkamera a hátlapon változtatható rekeszértékkel (f/1,5 és f/2,4), a teleobjektíves modul kétszeres nagyítással az előbbi viszonylatában, az optikai képstabilizálás, a 4K / 60 FPS felvétel, a 960 FPS-es szuperlassítás és a 8 megapixeles szelfikamera.


[+]

Arra viszont nem érdemes számítani, hogy a W2019 felbukkan majd valamelyik hazai üzlet kínálatában, és csak úgy, extra terhekkel mintegy félmillió forintért le lehet onnan emelni. Hazai szemmel nézve a Samsung kuriózuma továbbra is egy elérhetetlen, valószínűleg igen kis számban gyártott különlegesség marad.

Azóta történt

  • Kagylótelefon lehet a Galaxy Fold 2

    2020-ban érkezik és állítólag vertikálisan lehet majd összecsukni a következő hajtogatható kijelzős Samsung terméket. Persze még az első sincs piacon.

  • Idén is lesz Samsung csúcs-kagyló

    A W széria jellemzően csúcskvalitásokkal, prémium kialakítással és brutális árcetlivel mutatkozik be az év vége felé.

  • 5G-s lesz a flipes Galaxy Fold 2

    Egészen konkrétan W20 néven érkezik, és várhatóan még idén megjelenik a második hajlítható kijelzős Samsung telefon, igaz: első körben biztosan csak Ázsiában.

  • Galaxy Fold 2? Nem, Samsung W20 5G

    Bemutatkozott a Samsung prémium kagylószériájának új modellje. Ami immár nem kagyló formátumú.

Előzmények

Hirdetés