Az Oppo is szereti átnevezgetni a készülékeket

Értjük, hogy a különböző régiók eltérő stratégiát igényelnek, de elég kaotikus, ha egy készülék legalább öt néven van forgalomban.

A gyártók rendszeresen kiadnak egy készüléket eltérő megnevezéssel, ami annyiban érthető is, hogy a különböző piacok különböző megközelítést és marketing stratégiát igényelnek. Épp elég kényelmetlen, hogy egy szériában öt-hat féle, gyakran csak memóriaopcióban vagy egy-egy szenzorban eltérő modell van, de ezt még sikerül tetézni a régiós névcserékkel is. Most pont ez történt az Ukrajnában ma bemutatott Reno5 Lite-tal.

Meg nem mondom, elsőként melyik szériában és milyen néven mutatták be a MediaTek Helio G95 szettel, 8 GB rendszermemóriával és 128 GB bővíthető belső tárhellyel szerelt eszközt, de létezik Oppo A95 néven az Egyesült Arab Emírségekben, F19 Pro néven Indiában és Reno5 F címszó alatt például Kenyában. Mindegy, a lényeg, hogy ehhez az alaphoz 6,43 hüvelykes, FHD+ AMOLED panel jár integrált ujjlenyomat-olvasóval.


[+]

Kamerás téren semmi rendkívüli, a főegység 48 megapixel, ehhez jön a szokásos 8 megapixeles ultraszéles és a két 2 megapixeles segédszenzor (makró és mélység). A 4310 mAh-s akku picit szerényebb, mint a kategóriaátlag, de jár hozzá 30 wattos VOOC gyorstöltés, a jack csatlakozó is elfért, az 5.1-es Bluetooth pedig támogatja az SBC, AAC, aptX, aptX HD, LDAC kodekeket. Mindez a szomszédban 110 ezer forintnak megfelelő hrivnyába kerül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Oppo

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés