Az LG is közzétette pénzügyi eredményeit

Az évnek ebben a szakában a gyártók sorra hozzák nyilvánosságra pénzügyi eredményeiket, bár nem mindenki lehet olyan elégedett, mint a Huawei vagy a Samsung. Az Applehöz hasonlóan az LG sem szárnyalta túl tavalyi teljesítményét. LG mobilkommunikációs részlegének 2,86 milliárd dolláros bevétele ugyan 12%-kal  meghaladja az első negyedéves eredményeket, viszont valamennyivel így is elmarad a tavalyi megegyező időszakhoz képest. A 132,10 millió dolláros működtetési veszteséget a növekvő marketingköltségek generálták, amelyet a G5 vártnál valamivel gyengébb eladásai nem tudtak maradéktalanul kompenzálni.


[+]

Összességében viszont 3%-kal nőtt az okostelefonok forgalma a megelőző negyedévhez képest, amely 13,9 millió leszállított készüléket jelent. A következő negyed éves adatok javulását az újonnan indított V széria, valamint a K és X szériás modellek jelenleg is növekvő eladási mutatóitól várják.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

  • Az Android uralja a világot

    Annak ellenére, hogy az iOS elterjedtsége folyamatosan csökken, az Apple valamint a zöld robotos készülékek teszik ki az okostelefonok 99,1%-át a világon.

Előzmények

  • LG G5 - ismerősökkel az ismeretlenbe

    A koreai gyártó dupla kamerás mobiljának az alja kihúzható, és oda többféle modul – bocsánat, ismerős – pattintható. A G5 alaposan felforgatja az okostelefonok álmos koncepcióját, ám nem kompromisszumok nélkül.

Hirdetés