Az elemzők 15 millió eladott LG okostelefonra számítanak

Hirdetés

Az elemzők sikeres negyedévet jósolnak az LG-nek, a Mirae Asset Securities Co jóslata szerint a dél-koreaiak 15 millió okostelefont értékesíthetnek a második negyedévben, azaz április és június között, ami havi szinten 5 milliós eladási számot jelent. Összehasonlításképpen a tavalyi esztendő ugyanezen időszakában az LG 12,1 millió értékesített készülékkel büszkélkedhetett, ami jelentős javulásnak minősült, és a visszafogottabb árfekvésű L és F szériának volt köszönhető. Az akkori 4 milliós havi darabszám a Strategy Analytics szerint az év végére 4,4 millióra nőtt, így egyáltalán nem elképzelhetetlen idén az előbb említett értékek meghaladása.

Az analitikusok szerint a 2014-es második negyedévben várható sikereket újra az alacsonyabb árfekvésű készülékek alapozzák majd meg, kiegészülve a G2 minivel. A G2 mini iránti kereslet persze nagyban függ az árazástól, ám az előzetes információk azt mutatják, hogy sajnos a masina nem lesz éppen egy filléres mulatság, Európában 350 euró körüli áron startol majd, ami jelentősen átrajzolhatja majd a Q2-es eredménygrafikont. A nagytestvér, a G2 mindenesetre jól fogy, megjelenésének évében 3 millió darabot adott el belőle a gyártó, arról viszont nem közöltek információt, hogy a Samsung, a HTC és a Sony csúcsmodelljének bejelentése vagy piacra kerülése óta hogyan alakultak az értékesítések.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

  • LG G Flex - igazi atléta

    A dél-koreai gyártó termékének hat hüvelykes OLED kijelzőjét felülről lefelé hajlították meg, az eredmény pedig elképesztő lett, ráadásul az üzemidő átlagon felüli és a rendszer is villámgyors.

  • LG Optimus F6 - középkategóriás vadászgép

    A dél-koreai gyártó újdonsága a kellemes külső mellé 4G/LTE sebességet, nagyon korrekt hardvert és jó minőségű kijelzőt is kapott, méghozzá baráti áron.

  • LG Optimus L9 II - szemmel is látható fejlődés

    A dél-koreai gyártó a korábban bemutatott L9-nek is piacra dobta utódját, mely nagyon szép formatervvel, gyönyörű kijelzővel és villámgyors szoftverrel kecsegtet.

  • LG G2 - tapogatnivaló hátsó

    Ez is egy csúcskategóriás tepsi, de van rajta egy csavar: a hátuljára kerültek a vezérlőgombok. Ez könnyen megszokható, ráadásul más területeken is erős a koreai óriás.

Hirdetés