Androidos mobilok az Apple korábbi vezérigazgatójától

Hirdetés

John Sculley 1967 és '82 kötött a Pepsi-Cola, 1983 és '93 között pedig az Apple Inc. vezérigazgatója volt, majd a MetroPCS alapításából is kivette a részét. Most ő, valamint az Ammunition dizájnstúdió alapítója, Robert Brunner egy új mobilmárkával rukkolt elő, méghozzá Androiddal a szoftverfelület élén – íme az Obi Worldphone. Az SF1 és SJ1.5 célcsoportja az Engadget információi szerint Ázsia, Afrika és a Közel-Kelet 25 évnél fiatalabb vásárlórétege, és ennek megfelelően a két említett készülék a szokásos lekerekítésektől eltérő, bár máshonnan ismerős formatervet kapott.

Íme az Obi Worldphone SF1, John Sculley filléres Full HD-s mobilja Íme az Obi Worldphone SF1, John Sculley filléres Full HD-s mobilja
Íme az Obi Worldphone SF1, John Sculley filléres Full HD-s mobilja [+]

Az SF1 egy 5 hüvelykes Full HD megjelenítővel rendelkező okostelefon, amelynek JDI panelját Gorilla Glass 4 edzett üveglap védi. A nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 615-ös SoC-vel és Adreno 405-ös IGP-vel felszerelt készülék két kiszerelésben lesz kapható: a 16 gigabájtos 2 gigabájt RAM-mal, a 32 gigabájt belső tárolóval felszerelt pedig 3 gigabájt memóriával lesz megvásárolható októbertől. A két SIM befogadására alkalmas SF1 tápellátásáért 3000 milliamperórás akkumulátor felel.

Némi lumiás beütése talán van az SF1-nek, ám az alsó-felső aszimmetria meg is különbözteti azoktól
Némi lumiás beütése talán van az SF1-nek, ám az alsó-felső aszimmetria meg is különbözteti azoktól [+]

A rendszerverzió az induláskor Android 5.1-en fog alapulni. A 146 x 74 x 8 milliméteres eszköz 147 grammot nyom, és érdekessége, hogy megjelenítője kissé kiemelkedik az oldalélekhez képest. Az Obi Worldphone 200 dolláros kezdőárat ígér, amikor az eszköz ősszel elstartol, ami egyáltalán nem rossz kezdőár, főleg, ha a 13 megapixeles hátlapi és 5 megapixeles előlapi kamerákat is megemlítjük.

Az SJ1.5 tényleg filléres mobil, ennek ellenére HD kijelző négymagos rendszerchip belefért Az SJ1.5 tényleg filléres mobil, ennek ellenére HD kijelző négymagos rendszerchip belefért
Az SJ1.5 tényleg filléres mobil, ennek ellenére HD kijelző négymagos rendszerchip belefért

Az SJ1.5 még olcsóbb lesz, 130 dollárt kérnek majd el érte, és ezért egy öthüvelykes HD kijelzős mobil üti majd a vásárló markát, amely 146 x 63 x 7,95 milliméteres házával majdnem pont akkora, mint drágábbik fivére, viszont jóval könnyebb: mindössze 131 grammot nyom. Az IPS panelt Gorilla Glass 3-as üveglap borítja, amely szintén kiemelkedik az oldalélekhez képest.

Az SJ1.5 többféle színkombinációban elérhető lesz októbertől
Az SJ1.5 többféle színkombinációban elérhető lesz októbertől [+]

Az SJ1.5 az SF1-gyel szemben nem kap 4G támogatást, és nem egy Qualcomm, hanem egy MediaTek SoC hajtja majd meg, méghozzá a négymagos, 1,3 gigahertzes MT6580 a specifikáció szerint. Az előlapra ezúttal 5, a hátlapra pedig 8 megapixeles kamera kerül. A tápellátásért ezúttal is 3000 milliamperórás telep felel majd, és ez az eszköz is két SIM-et fogad be.

Hirdetés