Az Alcatel növekedést vár hazánkban

Az Alcatel Hungary Kft. a tavalyi évhez képest 20 százalékkal magasabb, mintegy 12 millió euró körüli bevételt vár az idei évre, és a 2004. évihez hasonló nagyságrendű, 100 millió forint körüli nyereséggel számol – mondta egy pénteki sajtótájékoztatón Réthy Imre, a társaság ügyvezető igazgatója, aki a GKM korábbi közigazgatási államtitkára volt ebben a ciklusban. A társaság a vezetékes távközlési cégek infrastruktúra-építéseihez szállít berendezéseket. Réthy legnagyobb partnereik között említette a T-Com-csoportot, az Invitelt, a Pantelt és a Hungarotelt. Az Alcatel ugyan nem kapott szerepet a magyarországi 3G-s mobiltelefon-fejlesztésekben, de ha lesz úgynevezett GSM R, vagyis vasúti kommunikációs rendszer, abba a vállalat rendszerintegrátorként szeretne bekapcsolódni.

Az Alcatel másik magyarországi vállalkozása, a Magyar Szállítás Automatizálási Kft., amely alapvetően különféle vasúti biztosítóberendezések telepítését végzi, s amelyben 60 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik az Alcatel, az idei évben 10 millió euró bevételre számít. Réthy elmondta még, hogy 2005-ben várhatóan 100 ezer Alcatel márkájú mobiltelefon kerül a hazai piacra – az ezeket gyártó cégben az Alcatel öt százalékra csökkentette a részesedését, miután a TCL nevű kínai vállalat többséget szerzett a társaságban.

Az egyéb tevékenységekkel együtt az Alcatel-csoport honi bevétele összesen 34 millió eurót tesz ki 2005-ben, jövőre pedig legalább 13 százalékos növekedést szeretnének elérni. (Ebben nem szerepel a készülékértékesítésből származó bevétel).

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés