Árfigyelő: Drágulások és változások

Lassan két hónapja napról napra nyomon követjük a hazai szolgáltatók akciós kínálatát. Szerencsére a fórumon igen sok hasznos javaslat, észrevétel érkezett hogyan lehetne még kényelmesebbé, szebbé tenni eme szolgáltatást melyből néhány meg is valósult. Az egyik legfontosabb előrelépés, hogy ezentúl a napi hírek (mint például ez is) csak a változásokat tartalmazzák, míg a mindig aktuális teljes előfizetéses és feltöltőkártyás árlista az Árfigyelő főoldalán, külön cikkben érhető el. Ezzel elkerülhető a nagyméretű táblázatok felesleges letöltése, ha valakit csak az akciós változás érdekel, továbbá így a fórumon egy helyre összegyűjthető valamennyi észrevétel és javaslat, hiszen minden gépezetbe csúszhatnak hibák.

A készülékek tudását jelző piktogramok módosultak kissé. Az adatátvitelt jelző GPRS, EDGE és 3G jelek kiegészültek a fejlettebb HSDPA és HSUPA jelzésekkel is. Az összekapcsolhatóságot jelző ikonok az USB, Infravörös és Bluetooth képességek mellett kis „W” formájában a WLAN támogatás meglétét is megmutatják. A kijelzőről eddig csak a megjelenített színek számát lehetett megtudni, míg mostantól a gyártási technológiája is kiderül, mely lehet STN, UFB, TFT vagy akár OLED. A kamera ikonok eddig is tájékoztattak a fényképezőgép felbontásáról, valamint arról, hogy alkalmas-e videó felvételre vagy sem. Mostantól egy szempillantás alatt kiderül az elkészített videók maximális felbontása is, mivel sokak számára ez is fontos választási szempont lehet.

Néhány dolog maradt a régi. A táblázatban a készülékek neve előtti „Fórum” és „Hírek” feliratra kattintva azonnal elérhetők a kapcsolódó fórum témák és hírek, ezzel is lerövidítve a keresgélésre fordítandó időt, míg a készülék nevére kattintva közvetlenül a teszt olvasható. Az árak továbbra is a szolgáltató oldalára visznek, míg a mellettük levő nyilak a drágulás vagy épp árcsökkenést hivatottak jelezni. A Vodafone kínálatában elérhető készülék live! menüjét az ár mögötti apró piktogram jelzi.

 

Akciós változások (2006.05.29):

Nokia 3220 Drágább 3.990 Ft-tal, azaz 13.980 Ft Vodafone előfizetéssel
Nokia 6030 Drágább 2.010 Ft-tal, azaz 6.990 Ft Vodafone előfizetéssel
Sagem my400V Drágább 1.980 Ft-tal, azaz 8.970 Ft Vodafone előfizetéssel
Sharp GX-17 Drágább 1.980 Ft-tal, azaz 8.970 Ft Vodafone előfizetéssel
Sharp GX-29 Drágább 4.980 Ft-tal, azaz 14.970 Ft Vodafone előfizetéssel


A részletes táblázat itt található.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés