Android: Több közösségi funkcióval

A Google Chrome alapú netbook és smartbook operációs rendszer bejelentését követően a T-Mobile és a Google közös sajtóesemény során fedték fel a részleteket az Android és Chrome rendszer alapvető különbségiéről, illetve az eljövendő mobilos platformok várható szolgáltatásairól és azok kódneveiről. Az Android 1.5 „Cupcake” (muffin-formájú egyszemélyes minitorta) és 2.0 „Donut” (fánk) után várható volt, hogy a sorozatot számos más „édes” frissítés is követi, melyek kódnevei cukrászati süteményeket idézve ABC sorrendben következnek, így hamarosan jön az „Éclair” (eckler fánk) és a „Flan” (gyümölcskosár) is.

Andy Rubin, a Google mérnöki részlegének alelnöke szerint az Android és Chrome platform nem fognak versenyezni egymással, bár az internetes szolgáltatások terén hasonlóságot mutatnak. Az Android rendszer kifejezetten mobiltelefonokhoz készült, mely alappillére a szolgáltatók 2G illetve 3G adótornyai között való vándorlás követése, illetve számos olyan funkció megoldása, mely csak és kizárólag mobiltelefonok számára szükséges, így ezen funkciók a netbookokba szánt Chrome rendszerből teljes egészében hiányozni fognak.

A következő generációs Android modellek egyre több közösségi szolgáltatást vonultatnak majd fel, valamint a fejlesztők támogatása és az online bolt is számos újításon esik át. A Google és a T-Mobile együttműködése révén megvalósulhat majd a telefonos egyenlegből történő fizetés lehetősége is, mely a Nokia Ovi Store megoldásához hasonlóan a fiatalabb vásárlóközönség számára is elérhető alternatívát kínál majd. A keresőóriás tervei szerint idén 15-20 Android alapú mobilra lehet majd számítani, így az év végére a HTC megoldásain kívül számos más gyártó ajánlatához is hozzá lehet majd jutni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés