Android One készüléket dob piacra a Google

Az Android One a Google operációs rendszere, a lényege röviden annyi, hogy ezen a platformon az olcsóbb, gyengébb hardverrel felszerelt készülékek is folyamatos frissítést kaphatnak, ennek megfelelően a Google saját Android One készüléke sem fog csúcskategóriás felszereltséggel bírni, a gyártást az indiai Lava végzi. Az Economic Times értesülései szerint a telefon Indiában fog bemutatkozni, július 14-én.

Android One készüléket dobhat piacra a Google
[+]

Külsőre egy teljesen átlagos okostelefont látunk, a kör alakú beszédhangszóró kicsit emlékeztet a Nexus 5-ben látottakra. A hardverről annyit tudunk, hogy a MediaTek szállítja hozzá a lapkakészletet, 2 gigabájt RAM lesz benne és 5 hüvelykes kijelzővel fog bírni. A telefon 12 000 rúpiába fog kerülni Indiában, magyar fizetőeszközben ez körülbelül 54 000 forintot jelent, de nincs nagy valószínűsége, hogy hazánkban hivatalosan debütál majd a készülék.

Előzmények

  • Karbonn Sparkle V - szikrázó sebesség

    Az indiai vállalat újdonsága Android One operációs rendszerrel érkezik, emellett 4,5 hüvelykes FWVGA kijelző és négymagos processzor jellemzi, a siker viszont kétséges.

  • Mobilarena TV: Android One szikra

    Mai műsorunk főszereplője a Karbonn Sparkle V lesz, mely a 4,5 hüvelykes kijelző, valamint a négymagos processzor mellett az Android One miatt is érdekes.

Hirdetés