Alkalmazásrovat: Új funkciókkal bővült néhány Google alkalmazás

Hirdetés

Az androidos készülékek tulajdonosai a napokban két új Google alkalmazás frissítésének érkezésére is figyelmesek lehettek. A keresésre szolgáló Search app csupán minimális horderejű újdonságokkal bővült, ám a gyári virtuális klaviatúrát egy fontos szolgáltatással egészítették ki a személyre szabott javaslatok megjelenésével.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Új hangutasításokkal bővült a Google mobilos keresője. A Search névre hallgató alkalmazás immár videó és fénykép készítésére is utasítható a take a video és take a photo parancsokkal, értelmezés után elindítva a kameraszoftvert. Ezek mellett a zenelejátszót is el lehet indítani a play some music hangutasítással, ekkor a Google Music szoftvert indítja el a rendszer, majd elstartol a felhasználó zenei preferenciája alapján dolgozó I’m feeling lucky rádióállomás. Leginkább tehát apróságokról van szó, melyek használatát nem sok minden indokolja, a hangutasítások feldolgozása jóval lassabb, mintha az ember kézzel rábökne a megfelelő parancsikonokra - persze bizonyos körülmények között hasznos lehet a dolog.

A gyári virtuális billentyűzet is frissült, az új verzióban a prediktív szövegbevitelhez tartozó szótárat bővítette a keresőóriás. A personalized suggestions (melyet magyarul körülbelül a személyre szabott javaslatok szókapcsolatra lehet fordítani) névre hallgató újdonságot aktiválva a billentyűzet a gépelési javaslatok összeállítása során immár az adott felhasználó szokásait is figyelembe veszi. A Google Keyboard új szolgáltatása a többi Google alkalmazás alapján dolgozik, a funkciót bármikor le lehet tiltani a beállítások között. Fontos viszont kiemelni, hogy bár az alkalmazás számos nyelvet ismer, a magyar sajnos továbbra is hiányzik az elérhető szótárak listájáról.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés