Alkalmazásbemutató: WebKRESZ

Ma egy androidos alkalmazást mutatunk be, amely a KRESZ vizsgára készülőknek nyújthat segítséget. A teljes mértékben magyar fejlesztésű program a hasonló nevű weboldal mobilos kliensét takarja, a fejlesztést Tóth Csaba végezte. A szoftver teljes funkcionalitásáért fizetnünk kell, ám egy ingyenes verzió is elérhető a Play Store kínálatában, a futtatásához legalább 2.2-es Androidra lesz szükségünk.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Maga a program a közlekedési szabályok (azaz a KRESZ) elsajátításában nyújthat segítséget, hasonlóan a már említett weboldalhoz. Az alkalmazásban a tananyag 28 fejezetre van bontva, a szöveges leírások mellé képeket és illusztrációkat is kapunk. Az elsajátított tudás leellenőrzésében a beépített kvíz segíthet, melyet a Teszt gyakorlás, illetve Vizsga teszt menüpontok alól érhetünk el. A program tartalmazza a „B” kategóriás vizsga kérdéseinek teljes adatbázisát, így segítségével vizsgaszimulációs vagy gyakorló módban próbálhatjuk ki, hogy hány pontot érnénk el a teszten. A kvíz mód egyébként nem csak az összesített tananyaggal működik, ha gondoljuk, az említett 28 fejezet bármelyikének nekiugorhatunk egy célirányos, véletlenszerűen válogatott kérdésekből álló tesztnek. Az alkalmazás tárolja a teszteken elért eredményeket, melyek alapján bármikor visszanézhetjük a hibáinkat.

A program felépítése egyszerű és felesleges sallangoktól mentes, a fejlesztők a fő funkciókra fókuszáltak. Az egyedi vezérlőelemek és a viszonylag helyénvaló animációk feldobják a felhasználói felületet, ám sajnos a HD felbontású készülékek támogatása kimaradt a játékból. Utóbbinak köszönhetően a főoldalon egy alacsony felbontású, ennek következtében homályos és pixeles képet bámulhatunk, valamint a főmenü is enyhén jobbra csúszott. Ám ez csak a főképernyő esetében van így, a további felületeknél nem tapasztaltunk hasonlót.

Mint azt említettük, a programból egyaránt elérhető egy ingyenes és egy fizetős verzió is, ám előbbi csupán az adatbázis töredékét tartalmazza, így nagyjából használhatatlan a KRESZ elsajátítására. A teljes funkcionalitás kihasználásához így muszáj megvennünk a 740 forintba kerülő verziót, ami egy kicsit talán sok a Play Store kínálatában szereplő alkalmazások átlagos árához képest. További információért a WebKRESZ weboldalát ajánljuk.

Értékelés: WebKRESZ (Android 2.2+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 8 / 10 pont 7 / 10 pont ingyenes / 740 forint

dr. Kind

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés