Alkalmazásbemutató: Túrám

Alig pár hét telt el legutóbbi túrás alkalmazásbemutatónk óta, és máris itt a következő - ha ez nem egyértelmű jel, Kedves Olvasóink, hogy ideje egy hosszú sétára, akkor nem tudom, hogy mit tehetnénk az ügy érdekében. Túrázni ugyanis jó, májusban jómagam például ismét megpróbálkozom a Kinizsi százas teljesítésével (remélem 40 kilométernél ezúttal tovább jutok), de a járt utat mások által jártra is szívesen elcserélem. Ebben nyújt segítséget a magyar fejlesztésű Túrám a Raab Digital Kft. jóvoltából, és még sok minden másban, úgyhogy haladjunk szépen sorjában!

A vizuálisan letisztult, átlátható és informatív alkalmazásfelület négy nagy ikonnal (keresés, új túra, túrák és bejelentkezés), túraajánlóval és egy sokrétű, balról előhúzható menüvel fogadja az androidos felhasználókat, szóval a Túrám azonnal a lényegre tér. Ha Ön most éppen a dobogókői buszvégállomáson áll, és csak annyit szeretne a Rám-szakadék fele indulva, hogy készüléke rögzítse az Önre váró izgalmas kilométerek koordinátáit, az új túra menüpont alatt kezdheti meg pozíciójának rögzítését a Google-térképen. Sajnos a turistautak térképét nem sikerült integrálni, bár ez nem is könnyű feladat. Mindenesetre, ha a Túrámmal az útvonalrögzítést elindítottuk, a telefon visszatérhet a táskába; kirándulásunk innentől kezdve meg lesz örökítve az utókornak. Útvonalunkat nem csak menthetjük, az út során saját POI-kat is létrehozhatunk, azokhoz fotókat csatolhatunk, az útvonalat exportálhatjuk, és ha a Túrám közösségéhez csatlakozunk (új fiók létrehozásával vagy Facebook-bejelentkezéssel), akkor kirándulásunkat megoszthatjuk az alkalmazáson belül.

Ha szeretnénk utunkat a térképen nyomon követni, a túrabeállítások között kiválaszthatjuk, hogy melyik Google-felületen kívánjuk megtekinteni (normál, terep, műhold, üres rács). Ha utunk során érdekességek mellett haladunk el, beállíthatjuk, hogy a telefon jelezzen, és még azt is megadhatjuk, hogy hány méteres körzetben tegyen így. Utunk során vagy az után grafikonon nyomon követhetjük, hogy mekkora távolságot tettünk meg, milyen sebességgel és milyen szintkülönbséggel, szóval tényleg akad opció és visszajelzés a statisztikai elemzésre.

Nem muszáj saját magunknak kijelölni az utat, végigjárhatunk egy mások által létrehozott túrát, amelynek ugyanúgy megtekinthetjük a hosszát, a szintkülönbségeit és a túrát megosztó kiránduló(k) sebességét. Mivel az alkalmazás fejlesztői figyelmet fordítanak a közösségi visszajelzésekre, a túrákat véleményezni és pontozni is lehet, illetve mások értékelését megtekinteni. Jelenleg is már több tucat, talán száznál is több túra közül választhatunk (feltöltésre került az országos kéktúra tucatnyi szakasza), úgyhogy jól jön a keresési funkció, ha a kiindulópontunk nagyjából megvan, és túrát szeretnénk ahhoz választani.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Túrák alatt ne csak az erdőkre, a dombokra és a hegyekre és a szurdokokra gondoljunk, akad túraajánlat lakott területekre és nevezetességekre is. A monostori erőd leírása például teljes értékű idegenvezetést tartalmaz a létesítményen belüli navigációval, leírásokkal, sőt: hanganyagokkal, szóval részletesen meg lehet ismerkedni egy hely vagy helyszín történelmével, látnivalóival és érdekességeivel. Túrákat letölthetünk a készülékünkre, és ha túl sok összegyűlne akár a sajátból, akár másokéból, akad mód azok átfutására és a nem kívánt útvonalak törlésére. Mondanom sem kell, az én tetszésemet határozottan elnyerte a Túrám, és a hétvégén be is kívánom vetni, ugyanis eljött az ideje, hogy a Kinizsi 100-ra megkezdjem a ráhangolódást, ami természetesen egyre több és hosszabb kirándulást jelent. A Raab Digital Kft. alkalmazása a Play Áruházból ingyen letölthető bármely androidos mobilra, amelyik a zöld robotos rendszer 4.1-es, vagy újabb verzióját futtatja.

Azóta történt

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: TúrApp

    Kiránduláshoz és országjáráshoz egyaránt hasznos társ lehet a magyar fejlesztésű TúrApp, amely helyzetünk alapján ajánl természeti és kulturális látnivalókat.

  • Alkalmazásbemutató: Szókirakó 2

    Egy rejtvényjáték mai alkalmazásbemutatónk tárgya, amelyben, ahogyan a cím is elárulja, szavakat kell kirakni a különböző szinteken szétszórt elemekből.

  • Alkalmazásbemutató: Magyar Logó Kvíz

    Szórakoztató és egyáltalán nem könnyű játék a Magyar Logó Kvíz, aminek a címe mindent elárul. Jó hír, hogy az alkalmazás iOS-re, Windows Phone-ra és Androidra is letölthető.

Hirdetés