Alkalmazásbemutató: Triple Square

Hirdetés

Olvasóink biztosan meg tudnak nevezni jó pár olyan 2D-s játékot akár az utóbbi időkből, mondjuk mobiljukról, akár a régi szép időkből, amelyek őrületesen nehezek voltak, vagy másik oldalról, rendkívül könnyű volt meghalni bennük. Manapság, a retro láz idején egyenesen előny ilyen játékokat készíteni, sőt: az alkalmazásboltokban akad hangzatos "Hardest Game Ever", azaz a "Világ Legnehezebb Játéka" névre hallgató game is. A Kéri Attila, fejlesztői nevén Keeri által készített játék sem könnyű, sőt.

A Triple Square nehéz ám szórakoztató játék
[+]

A Triple Square borzasztóan egyszerű game, és a bonyodalmak mindig akkor kezdődnek, amikor kevésből kell az embernek kihoznia sokat. Adott három, egymás fölötti 2D-s pálya, rajta három darab kétszemű kockával, és őket kell az átellenes oldalon lévő teleport kapuig eljuttatni. Eddig okés, és a dolog nem is túl nehéz: bal oldalt alul van két nyíl, a megfelelő irányút megérintve vagy nyomva tartva arra haladnak a kis lények, jobb oldalon pedig egy felfele nyíl működtetető, azzal lehet függőlegesen vagy a jobbra/balra ugorni.

A Triple Square Pixel Art stílusú 2D-s ügyességi játék
[+]

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Igen ám, csak a bevezető pályák után (ahol pont ugyanolyan akadályokkal találkoznak a kis kockák, legyen szó magasabb platformokról, vagy kiálló, éles csapdákról, amelyeket megérintve a játéknak vége), következnek azok a szintek, amelyeknél az akadályok a három kocka számára máshol vannak, és mivel a játékos mindegyiket egyszerre irányítja, bele kell kalkulálni, hogy melyikre milyen veszély leselkedik. Akadnak különleges pályaelemek is, például a gravitáció megfordulhat, és akad másféle nehezítés is, mondjuk amelyik tükrözi egy kocka mozgását, így az a jobb gombot megérintve balra halad, a másik kettő meg jobbra, szóval többféle kihívás akad, összesen 30 pályán.


[+]

A pixel art típusú játékoknál kifejezetten előny az egyszerű megjelenés, és ez pont helytálló a Triple Square esetében, amelyet Kéri Attila a Unity3D motor alatt fejlesztett Androidra. A játék gyakorlatilag monokróm, hiszen a pályaelemek és a kockák feketék, a hátterek pedig mindig egyszínűek, bár maga a szín minden pályán és szint újrakezdés után változik. A 8 bites zene is passzol a sorozatos (és pixelvéres) nekifutásoknak. Nyilván a direkt nehéz játékoknál türelemre és egyfajta összekacsintásra van szükség, hiszen nem lehet audiovizuális orgiával vádolni a Triple Square-t sem, ám ha többen nekifutnak, ki lehet próbálni, hogy ki meddig jut el benne (én a 12-es pályát sehogy se tudtam végigvinni), ergo ki az ügyesebb...

A Triple Square irányításán lehet még csiszolni
[+]

Ha kritikát meg kellene fogalmazni, az egyfelől a jelenleg gyakran felugró reklámok lennének, illetve az, hogy az irányítógombok nagy készülékfelbontás esetén igen aprók, és pontosan kell a nyilakat megérinteni, hogy a kis kockák megmozduljanak. A fejlesztő egyébként jelezte, hogy már dolgozik mindkét dolog kijavításán (frissítés 07/09: már meg is tette), és azért a mostani verzióban is rá lehet érezni az irányításra. A Triple Square nem akar több lenni, mint ami: egy egyszerű és igen nehéz retro játék, amely némi reklámért cserébe ingyen játszható, és ennek eleget is tesz, úgyhogy egy próbát mindenképpen megér.

A Triple Square minden 2.3-as verziószámú vagy újabb androidos készülékre letölthető innen.

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Jingle

    Magyar fejlesztésű randiapp a Jingle, amely kreatív felülettel és hasznos szűrési módszerekkel segít párt találni.

  • Alkalmazásbemutató: Legacy of Solitaire 3D

    A népszerű pasziánsz számos formában felbukkant már – most egy magyar fejlesztésű, 3D-s táblán játszott klondike variánst mutatunk be, amely legalább annyira szórakoztató, mint agytornáztató.

Előzmények

Hirdetés