Alkalmazásbemutató: Routing

Szerencsére az utóbbi időben egyre több és egyre hasznosabb magyar fejlesztésű applikációról számolhattunk be, és ezt a trendet ma sem kívánjuk megszakítani. A Bensoft Hungary (Nagy Rajmund) műhelyében készülő alkalmazást Routing névre keresztelték, s habár egyelőre kizárólag iOS platformra érhető el, mégis sok felhasználó lelheti meg benne az örömét. A sokat utazókra pláne igaz ez, de a számtalan kilométert autózóknak is erősen ajánlott lehet a program, főleg akkor, hogy kíváncsiak, vajon mennyibe kerülhet majd a megtenni kívánt út, avagy egy adott összegből, benzinmennyiségből és pénzből milyen messze lehet eljutni négy keréken.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A Routing első megnyitásakor a fenti képekhez hasonló instrukciók jelennek meg, valójában minden egyes gombról elmagyarázza a program, hogy mi mire használható. A felület egyáltalán nem bonyolult, bár egy kicsit zsúfolt, az egyszerűsége mégis abban áll, hogy átlátható ikonok díszítik. Az app nyelve egyébként magához a telefonon használt idiómához igazodik, így ha például a rendszer nyelve francia, akkor a Routing is azt a nyelvet fogja alapból beállítani, ám negatív pontot ér szerintem, hogy ezt nem is lehet másként módosítani. Az iOS eszköz beállításain belül a Routing almenüben számos kritériumot, adatot megadhatunk a személyes adatoktól kezdve az autónk gyártási évén, modellszámán keresztül egészen az addig tapasztalt átlagfogyasztásig. Ezen felül lehetőséget biztosít a program arra, hogy megadjuk, hány másodpercig várjon a lokalizálásra az alkalmazás, vagy hány óra után értesítsen minket arról, hogy a mutatott értékek miként alakulnak.

A helymeghatározás a Google térképe alapján történik, van utca, szatellit és hibrid nézet is az aktuális pozíciónkat tekintve. Az alsó sorban hat kis ikon figyelhető meg, az elsőben addicionális beállításokat érhetünk el, a második a barátaink illetve ügyfeleink névjegyeit tartalmazza, a harmadik alá pedig különféle utazási okokat és feljegyzéseket írhatunk. A nyilat megérintve a helyzetünket lőhetjük be, a jobboldali két ikon pedig az adatok kinyomtatására és mentésére szolgál. A programot elég egyszerű használni, miután megadtuk a szükséges adatokat, mindössze be kell ütni az ügyfél / ismerős címét, vagy névjegyét, rányomni a start gombra és utazni, majd a célpont megközelítésekor az érkezést megérintve már ki is kalkulálja nekünk a szoftver, hogy hány liter benzinnel és nagyjából hány forinttal lettünk szegényebbek.

A programnak ugyan nagy előnye, hogy kilenc nyelven, köztük magyarul is elérhető, ám az nem, hogy ezt nem tudjuk külön beállítani. Szerencsére a háttérben is képes nyomon követni az utazásunkat, így ha más műveletet végzünk a telefonon, akkor is gyűjti az adatokat a megtett útról. A külső igényes és pont annyira egyszerű, hogy könnyen lehessen használni, mégsem esik át a puritán osztályba. Letöltéséhez erre a linkre szükséges kattintani, ám mivel nem ingyenes, érdemes előkészíteni nagyjából 660 forintot, ami a többi navigációs apphoz képest eléggé elenyésző összeg, ám használni nagyon kevesen fogják, így azért nem mondható rendkívül erős ajánlatnak sem.

Értékelés: Routing (iOS 6.1+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
7 / 10 pont 8 / 10 pont 7 / 10 pont 660 Ft (iOS)

Legendd

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: Temple Run 2

    A Temple Run második része az elődhöz hasonló sikert aratott, iOS platformon négy nap alatt húszmillióan töltöték le az új verziót.

  • Alkalmazásbemutató: Critter Fitter

    Mostani alkalmazásbemutatónkban a Critter Fitter nevezetű logikai játékkal foglalkozunk, mely hosszú ideig elgondolkodtatja a játékosokat!

  • Alkalmazásbemutató: Sprinkfield

    A Sprinkfield egy magyar fejlesztésű játék iPhone-ra és iPadre, mely számos pályát, módot és játékelemet tartalmaz.

Hirdetés