Alkalmazásbemutató: QuizUp

Hirdetés

A QuizUp neve bizonyára sokak számára ismerősen cseng: egy kvízprogramról van szó, mely rövid idő alatt óriási rajongótáborra tett szert. Az alkalmazás tavaly novemberben látta meg a napvilágot iOS platformon, a napokban viszont androidos készülékekre is elérhetővé vált. A Plain Vanilla Games fejlesztette szoftvert több, mint 10 millióan használják világszerte, mindkét alkalmazásboltban jóval 4 pont felett van az értékelés.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Bár jelen sorok írója sem rajong a mezei kvízprogramokért, a QuizUp személyében egy jóval összetettebb alkalmazást tisztelhetünk, mely könnyedén magával tudja ragadni az embert. Az egyes meccsek minden esetben egy hús-vér ellenfél ellen történnek (aki lehet egy teljesen ismeretlen, véletlenszerűen kiválasztott játékos vagy akár egy barátunk is), a csata hét kérdésen keresztül tart (az utolsó dupla pontot ér). Az appba a sztenderd regisztrálás mellett Google- vagy Facebook-fiókkal is be lehet jelentketni, illetve Play Game Services támogatással is rendelkezik, azaz a Google felhőjéhez is kapcsolódik. A jól megválaszolt kérdéseket egyébként tapasztalati pontokkal jutalmazza a játék, melyből eleget összeszedve szintet is léphetünk. Ezt fel is lehet gyorsítani, a játékon belül vásárolható XP-turbózó kiegészítők azonban viszonylag borsos áron kelnek el. A kérdéseket nem fogjuk egyhamar megunni, jelenleg ugyanis több, mint 400 témakör és 220 ezer kérdés várja a vállalkozó kedvű játékosokat.

Az alkalmazás megvalósítása rendben van, egy kimondottan igényes szoftverről van szó. Szép és jól használható felhasználói felület, prüntyögős zene és sok szín jellemzi a QuizUpot (a zöld robotos rendszeren azonban a UI lehetett volna egy kicsit androdosabb, kevésbé iOS-szagú). A program ingyenes, így mindenképpen érdemes kipróbálni, a rengeteg témakörnek köszönhetően bizonyára mindenki talál majd számára érdekeset. Androidos készülék esetén a Play Áruházban érdemes körbenézni (az alsó korlát 4.0.3-as rendszerverzió, itt lehet letölteni), iOS esetén ez a hivatkozás a nyerő (5.0-s rendszerverzió az alapkövetelmény). További információért a hivatalos oldalt ajánljuk.

Értékelés: QuizUp (Android 4.0.3+ / iOS 5.0+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 9 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes (Android / iOS)

Azóta történt

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: Smash Hit

    Remek fizikával és hangulatos grafikával támad a Smash Hit, melyet az egyszerű játékmenet ellenére nem könnyű lerakni.

  • Alkalmazásbemutató: Flappy Bird

    Androidos és iOS alapú eszközökre érhető el a mai bemutató főszereplője, mely könnyedén az elmúlt időszak legaddiktívabbja.

  • Alkalmazásbemutató: Angry Birds Go!

    A Mario Kart babérjaira törnek a mérges madarak: az Angry Birds legújabb részében háttérbe kerül a csúzli, a volán mögül szemléljük az eseményeket.

  • Alkalmazásbemutató: Fantasy Breaker

    Ma egy magyar fejlesztésű, androidos és iOS-alapú készülékekre is elérhető alkalmazást mutatunk be, mely a faltörő játékok kínálatát erősíti.

Hirdetés