Alkalmazásbemutató: Pat the Cats

Jaj de aranyos kiscica, simogassuk meg! Nézd, ott van még egy, cirógassuk egy kicsit! Hé, itt egy nagyobb. Hopp, ott mászik még egy az ablakon. Kettő a fáról ugrik le. A pincéből négyen szaladnak felénk. A könyvespolc mögül tucatjával ugranak elő, te jó ég, mi történik, eljött a macskapokalipiszis?Hasonló kérdéseket feszeget Fehér Zsolt túlélőjátéka, ahol falkában, hordákban záporoznak a nagy szemű háziállatok, és sajnos csak egyetlen megoldás maradt: le kell őket csapni!

A Pat the Cats a világvégét kombinálja a cukival az extra hatás és morbid humor kedvéért, és mostanra Olvasóink kitalálhatták: egyáltalán nem finoman kell az aranyos cirmosokat hátba veregetni. Stílusát tekintve Fehér Zsolt fejlesztése a vadul tapizós játékok sorába tartozik, amelynek létezik nyugisabb, pontgyűjtős változata (a Cow Evolutionben például tehénlepényt lehet gyártani) és akció dúsabb variációja is (a Swamp Attackben mocsári tahóval kell hódokat és szúnyogokat irtani). A Pat the Cats az utóbbihoz áll közelebb.

A Pat the Catsben a macskák az ellenségek, pedig semmi rosszat nem tettek
A Pat the Catsben a macskák az ellenségek, pedig semmi rosszat nem tettek [+]

Adott számos kinti és benti helyszín, ahol eleinte valóban csak egy-két cicus bukkan fel. Az oldalnézetes, rajzfilmszerű világban ők viszonylag kellemes tempóban igyekeznek a pálya egyik széle felé. Amennyiben egy eljut oda, a játékos három életéből egy levonódik, és ahogy egyre többen és gyorsabban szaladnak, érhetővé válik, hogy miért kell őket kilapítani: különben ellepik az emberi világot. A játék addig tart, amíg három el nem hagyja a pályát. Mindez eleinte egy kalapáccsal könnyedén megakadályozható, csak oda kell csapni, ahol a nyávogósak épp mozognak, és máris papírvékonyságú állapotba hoztuk őket. Ha többet sikerül egyszerre vagy gyorsan lecsapni, bónuszpont a jutalom. Egy-egy szint teljesítése addig tart, amíg a macskasereg el nem fogy.


[+]

Szinte minden akciójáték a nehézségi szint megfelelő belövésén áll vagy bukik. Ha túl könnyű, hamar ráun az ember, ha túl nehéz, feladhatja. A Pat the Cats viszonylag jól növeli a kihívást pályáról pályára, és elég változatosság akad macska-, fegyver- és pályaszinten, hogy egyhamar ne adjuk fel a lapítómunkát. Változik például a macskaforrás: eleinte az utcáról, később viszont szekrényekből, fákról és a levegőből is záporoznak a cicák, méghozzá különféle méretben, alakban, irányban és tempóval. Szerencsére a játékos fegyverarzenálja és lapítóereje is fejlődik: a későbbiekben pumpától kezdve a serpenyőn át nokiás fejű kalapácsig (!) számos eszköz bevethető, és akkor még nem is beszéltünk a különleges fegyverekről.

ss
ss [+]

A pontgyűjtögetés mellett ugyanis ajándékokat is lehet szerezni, ami persze újabb macskatizedelésre alkalmatos felszerelést jelent. Mondjuk kézigránátot, macskalassítót vagy atombombát, amelyekkel persze még több cirmost lehet a macskalvilágba küldeni, még több pontot és bónuszt szerezve. A kihíváson túl a morbid humor az, ami miatt újra meg újra nekifutottam a cicalapításnak. Felemás érzés ugyanis szegény macsekokat elkalapálni, hiszen imádom őket az igazi világban, mégis lelkiismeretfurdalásos szórakozás volt tucatszámra csapkodni őket. Az állatvédőknek nem kell tartaniuk, a macskákat még mindig pont ugyanúgy szeretem.

Tömegpusztító fegyverek is bevethetők a Pat the Cats cicusai ellen
Tömegpusztító fegyverek is bevethetők a Pat the Cats cicusai ellen [+]

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy emailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! Ha pedig hasznos észrevételed van vagy hibát találtál, bátran jelezd alul, a bemutatóhoz tartozó témában! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A játék pont annyira kidolgozott, hogy a rajzfilmszerű hatás ne sérüljön, hiszen sokszor a kevesebb több, és a kísérőzene is eléggé adrenalinpumpáló, ami a hangeffektekről is elmondható. Ha pedig a játékos kezdené megunni a pályák teljesítését vagy végigvitte az összes szinten, ott a túlélő mód, ahol egészen addig lehet a macsakokat csapdosni, amíg három el nem éri a pálya szélét, ez pályától függően percekig vagy másodpercekig tartó mókát jelenthet. Remélhetőleg a macskalapítás tényleg a virtuális világon belül marad, mert a Pat the Cats szórakoztató, az ingyenesen letölthető játékban nem tolakodó reklámsávval pedig csak két pálya között lehet találkozni, ezért egy próbára mindenképpen ajánljuk Fehér Zsolt  fejlesztését. Már ha Ön nem túlérzékeny a háziállatok érintőképernyős „hátba veregetésére”.

A magyar fejlesztésű Pat the Cats letölthető 2.3-as vagy újabb verziószámú androidos készülékre az alábbi linkre kattintva.

Hirdetés