Alkalmazásbemutató: Hírportálok

Hirdetés

Ahogyan az online portálok olvasottsága nő, úgy csökken a napilapok eladásainak száma, és ma már az ember nem csak számítógépéről, hanem táblagépéről és okostelefonjáról is értesülni tud az ország és nagyvilág eseményeiről. A frissesség és az aktualitás óriási előny, és magunk is pár napilap helyett források tucatjaiból értesülünk a hírekről, ehhez pedig komoly segítséget nyújtanak a hírolvasók, hiszen mobiltelefonon elég körülményes volna megannyi honlapot megnyitni.

Az RSS olvasók előnye, hogy egy alkalmazásba gyűjtik a friss híreket, a cikkeket és az audiovizuális tartalmakat, a fejlettebbek pedig egyéni válogatás összeállítását, az offline olvasáshoz való mentést és a közösségi oldalak integrálását is felkínálják. Vadovics Zoltán fejlesztése, a Hírportálok ehhez az alkalmazáscsoporthoz csatlakozik, és érdekessége, hogy több tucatnyi magyar forrást gyűjt egybe, amelyek felhasználói összeszedése a külföldi fejlesztésű appokkal néha elég körülményes dolog.

A Hírportálok lényegre törő, egyszerű, Holo stílusú alkalmazás, amely három fülből és egy oldalmenüből épül fel. A hírek fül alá kerülnek listázásra az általunk preferált olvasnivalók, akár címmel, képpel és rövid leaddel, akár oszlopos nézetben, ha ilyen elrendezést választunk. Kétféle módon gyűjthetünk ide anyagokat. A források fül alatt közel száz magyar online portál ikonja vagy rövid neve érhető el, egyikre rálépve pedig kiválaszthatjuk, hogy listázásra kerüljön-e az összes onnan beolvasható hír és cikk, avagy csak az adott témák és kategóriák tételei jelenjenek meg. A kategóriák fül alatt téma szerinti gyűjtést találunk, mondjuk belföld, tech vagy sport. Itt nem csak egy-egy, hanem az összes magyar portál kapcsolódó anyagait a hírek fülre rendezhetjük, sőt: címszó alapján is kereshetünk, mondjuk a tech kategória alatt androidos hírekre szűrve. A lapok között jobbra és balra simítással lehet váltani, ha pedig a kiszemelt hírre kattintunk, az az alkalmazáson belül megnyílik, általában mobilos nézetben, az olvasást megkönnyítve. A hírek fül esetében egyébként állítható a betűméret, illetve a fül tetején megjelenik az aktuális és a másnapi időjárás, továbbá a friss tőzsdeárfolyamok. A források esetében a rácsméretet lehet állítgatni, illetve ikonos és szöveges megjelenítés között tudunk váltani.

Az Hírportálok ingyenesen letölthető, és a jelenlegi verzióban nem találkoztunk reklámokkal, de 400 forintért megvásárolható a pro verzió garantáltan reklámmentesen és számos extrával. Ilyen a kezdőképernyős widget, ami több portál híreit is listázza 4 x 2-es rácsméretben, mi azonban ezt nem tudtuk testreszabni. Emellett az infósáv menüpont alatt a tőzsdei és valutaárfolyamok, valamint a politikai pártok támogatottságának grafikonjai, illetve a névnapok, az időjárás, a lottószámok és a benzinárak is megjelennek. Az ingyenes verzióban ezek körül csak az időjárás és a névnapok érhetők el.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! Ha pedig hasznos észrevételed van vagy hibát találtál, bátran jelezd alul, a bemutatóhoz tartozó témában! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Az alkalmazás tehát kitűnő gyűjtőhelye a hazai vonatkozású híreknek, cikkeknek és egyéb online tartalmaknak, és bár sajnos egyéni RSS-feedet mi magunk nem adhatunk hozzá, a fejlesztőtől kérhetjük kedvenc, eddig nem támogatott portáljaink integrálását. Szintén hiányosság, hogy egyelőre kedvenceket nem lehet képezni az általunk preferált oldalakból és témákból, amivel mindig a releváns hírekhez juthatnánk, mindjárt a Hírportálok megnyitásakor. Végezetül pedig, ha egy portált vagy témát kiválasztunk, és a kapcsolódó anyagok meg is jelennek a bal oldali fül alatt, ha jobbra lapozunk, majd vissza, a hírek eltűnnek, és újra be kell tölteni azokat. Szóval van még bőven hely az alkalmazás fejlesztésére, persze az Alkalmazásbemutató rovat azért is van, hogy a Mobilarena közössége segítse a fejlesztők munkáját, erre pedig ott a komment szekció. A Hírportálok az alábbi linkre kattintva tölthető le 2.3-as vagy újabb Androidot futtató készülékre.

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Jingle

    Magyar fejlesztésű randiapp a Jingle, amely kreatív felülettel és hasznos szűrési módszerekkel segít párt találni.

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: BoltMindennApp

    Zárva a közért vasárnap? Sebaj, a BoltMindennApp segít vasár- és ünnepnapokon boltot vadászni, akárcsak a hét többi napján.

  • Alkalmazásbemutató: TúrApp

    Kiránduláshoz és országjáráshoz egyaránt hasznos társ lehet a magyar fejlesztésű TúrApp, amely helyzetünk alapján ajánl természeti és kulturális látnivalókat.

Hirdetés