Alkalmazásbemutató: Erste MobilBank

Ha már egy okostelefon annyit mindent tud, miért ne bankoljon vele az ember? Mobilfizetés blogunkban részletesen foglalkozunk a legkülönfélébb, a kütyüiparhoz valamilyen formán kapcsolódó megoldással, most pedig az Erste MobilBank appot vesszük górcső alá, amely pont azt nyújtja, amit a neve ígér: egy sor pénzügyi szolgáltatás elérését a zsebkészülékről. A szűkösebb funkciótárú Erste MobilePay (autópálya matrica vásárlás, parkolás, csekkbefizetés, feltöltés stb.), az Erste Market (friss tőzsdei információk) és a Sorszámhúzó után (digitális sorszám tépése a fiókokhoz) ez az Androidra és iOS-re egyszerre megjelent app komolyabb mennyiségű szolgáltatást nyújt, az ügyfélbiztonságot továbbra is szem előtt tartva. Éppen ezért a MobilBankba és azon keresztül az erstés fiókba hatjegyű PIN-kód megadásával lehet belépni, ennek egyszeri megerősítéséhez pedig az ügyfél telefonjára érkező SMS-t is be kell írni. A tranzakciók véglegesítése is SMS-kódhoz kötött - mondjuk ezt a jövőben kiválthatnák a biometrikus szenzorok.


[+]

A bejelentkezés után puritán, ám éppen ezért átlátható főoldal fogadja az embert, rajta az androidos értesítési kártyákhoz hasonlóan, jobbra-balra elhúzható widgetekkel. Ezek az aktuális árfolyamokat, az ügyfél banki postaládáját, a komfortzónát (vizuálisan megjeleníti, hol tart a számlaegyenleg a banki limitekhez képest), a legutóbbi néhány kártyahasználatot és átutalást, a számlákat, a függő tételeket és a számlák közötti átvezetést jelenítik meg. Az, hogy a balról előhúzható menü funkciói widgetként, tetszőlegesen is összeollózhatók, megkönnyíti az ügyfél dolgát, aki kiszűrheti a számára érdektelen lehetőségeket. Ha például nincs Díjnet számlája, a kapcsolódó widgetet eltávolíthatja a kezdőoldalról.


[+]

Túl sok érdemi magyarázni való nincsen a funkciók tekintetében: hasonló információkhoz és lehetőségekhez jut a felhasználó, mint az Erste webes Netbank felületén. Egy számlára rálépve az egyenleg mellett a legutóbbi tranzakciók részleteit is meg lehet tekinteni, opcióval azok exportálására. Rendben működik a számlatörténetben való keresés, megtekinthetők a függő tételek részletei és utalni is lehet, forint alapon, akár a Netbankban mentett sémák behívásával. A tevékenységnaplóval az alkalmazáshasználat részletei tekinthetők meg, illetve az Erste ügyfélszolgálata is egy gombnyomásra van. Az 1.0.1-es verziószámú app ennyit tud, azaz nem tesz lehetővé mélyebb szintű állítgatást, nem érhetők el például a betétek, a befektetések és hitelek netbankos beállításai, sem a devizaátutalás vagy a sárga csekk szolgáltatás, a limiteket úgyszintén nem lehet állítani és a személyes adatok sem módosíthatók. Persze, a mobilos bankolás inkább a pénzügyek kényelmes felügyeletére és a gyors pénzmozgatásra való, aminek a MobilBank is megfelel, minden másra, az Ersténél, egyelőre maradnak a hagyományos csatornák.

Az Erste MobilBank alkalmazás innen tölthető le androidos, innen pedig iOS-es eszközökre.

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Kiflee

    Nem gasztronómiai appot vagy pékség keresőt, hanem könnyen kezelhető, kellemes felületű közösségi filmajánlót mutatunk be az innoid hazai fejlesztőcsapatától.

Előzmények

Hirdetés