Alkalmazásbemutató: Cubimal Adventures

A mai versenyző egy platformjáték, mely teljes mértékben magyar fejlestésű, Domonyi Viktor keze munkáját dicséri. A Cubimal Adventures androidos készülékekre érhető el, a futtatásához legalább 4.0-s rendszerverzióra lesz szükség.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Egy klasszikus platformjátékkal van dolgunk, egy kétdimenziós pályát kapunk, melyen különféle feladatokat kell megoldanunk az abszolváláshoz, ami jellemzően kulcsok gyűjtögetését és a hercegnő magunkkal csalogatását jelenti. A főszereplő egy fura lény, mely első ránézésre egy légy és egy sárga kocka szerelemgyermeke, a cubimalok családjába tartozik. Hősünk folyamatosan megy előre a kétdimenziós pályájon, a játékos a mozgás irányára lehet hatással, valamint ugrani és lőni is lehet, illetve a négy extra képesség is elsüthető. Utóbbiakat a pályákon elszórva fellelhető kristályokból lehet megvásárolni, ám igen sokat kell ahhoz játszani, hogy összejöjjön a szükséges összeg. Mindez igaz a többi beszerezhető dologra is, az új hősök felnyitása, a powerupok és a kulcsok is drága mulatságnak számítanak. Maga a játék egyébként kimondottan nehéz, a két élet nagyon könnyen elfogy, és mivel nem lehet menteni az egyes szinteken.

A Cubimal Adventures nem natív alkalmazás (HTML5 és CocoonJS kombóval készült), ám ez esetünkben nem jelent negatívumot, a megvalósítás igényesre sikeredett. A grafika hangulatos és jópofa, ám a képi elemek felbontása lehetne magasabb, egy Nexus 5 készüléken szabad szemmel láthatóak a pixelek. A hangeffektek és a zene rendben van, az irányítás viszont nehézkes, mintha egy kis késleltetéssel reagálna az app a kiadott parancsokra (többek között ez is hozzájárul a nehézségéhez). A program egyelőre csak angolul tud, de a fejlesztő szerint hamarosan érkezik majd a magyar nyelv is.

A Cubimal Adventures tehát egy igényes és eredei játék, melynek bár van egy-két hibája, ígéretesnek tűnik. A stílus szerelmeseinek biztosan jó szórakozást nyújt, arról nem is beszélve, hogy a 30 beépített pálya mellett bármikor létrehozhatunk saját szinteket a szerkesztővel. A program ingyenes, a letöltéséhez katt ide.

Értékelés: Cubimal Adventures (Android 4.0+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
7 / 10 pont 7 / 10 pont 10 / 10 pont Android

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés