Alkalmazásbemutató: Cubes 3D Puzzle

Hirdetés

Számos tanulmány készült már a játékok készségfejlesztő hatásáról, legyen szó a legkisebb kortól elérhető, kézzelfogható, építős és kirakós típusokról vagy a virtuális variánsokról, és felnőtt korban ugyanúgy hasznos lehet egy kis kreatív agytornászás az agytekervények felfrissítésére. Katz Gergely egy Android platformra írt puzzle-lal keresett meg minket, amelyet most be is mutatunk.

A Cubes 3D Puzzle, ahogyan a neve is jelzi, egy háromdimenziós kockajáték, amely minimalista dizájnjával és egyszerű irányításával a legkisebbektől a legnagyobbakig bárki számára elérhetővé teszi a geometriai elemek görgetésének élményét.

A játékmenet igen egyszerű: a fekete háttér közepén látható kockákból azokat, amelyek nem rögzítettek (azokat piros vonalak jelölik) az élek mentén addig és olyan irányban kell mozgatni, amíg a jobb felső sarokban előre meghatározott formát össze nem hozzuk. A görgethető elemet vagy elemeket (bizonyos kockák összekapcsolhatók) ujjunkkal kell az általunk preferált irányba húzni, a kamerát pedig a képernyő szélein tudjuk megfelelő helyzetbe mozgatni. Az irányítás rejtelmeibe egyébként az animált súgó is segít bevezetni, amelyből kiderül, hogy mennyire könnyű a Cubes-t kezelni.

Az igazi kihívás néhány bemelegítő pálya után kezdődik, ugyanis megjelennek olyan kockalapok, amelyeket egymáshoz kell párosítani, és néha nem vezet egyenes görgetés a megoldáshoz, azaz alternatív útvonalakat kell keresnünk, hogy egymásra forduljanak. Máskor pedig akadályok állják a görgethető geometriai elemek útját, a kockák száma ráadásul egyre csak nő, így logikai képességeinkre és türelmünkre is szükség lesz a kívánt formák reprodukálásához. A 45 pálya fokozatosan egyre bonyolultabb feladatokkal áll elő, úgyhogy a Cubest nem fogjuk egyhamar kivégezni.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Nekünk határozottan tetszik a számítógépek hőskorát idéző grafika, a gyermekeknek pedig a színes kockákból álló (egyébként angol nyelvű) menü és a könnyen azonosítható kockalapok okozhatnak örömöt. Érdemes megjegyezni, hogy A Cubes futtatásához egy androidos (2.3+) eszköz mellett az Adobe AIR szoftver telepítésére is szükségünk lesz, aminek a Play áruházas linkjét a játék első indításkor megkapjuk. Egy kifogásunk akadt csak a Cubesszal, mégpedig a görgetés sebessége, ami lehetne gyorsabb is. Mindez azonban nem változtat álláspontunkon, miszerint életkortól függetlenül bárkinek ajánljuk a Cubes 3D Puzzle-t egy kis virtuális és agytornásztató kockagörgetésre. A játék innen tölthető le, az elindításhoz szükséges Adobe kiegészítő pedig innen.

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: Magyar Logó Kvíz

    Szórakoztató és egyáltalán nem könnyű játék a Magyar Logó Kvíz, aminek a címe mindent elárul. Jó hír, hogy az alkalmazás iOS-re, Windows Phone-ra és Androidra is letölthető.

  • Alkalmazásbemutató: Rout

    A Rout egy magyar fejlesztésű, pixel art stílusú multiplayer akciójáték, amelyet helyi hálózaton és online is lehet játszani

  • Alkalmazásbemutató: PAK

    A PAK, vagyis Endless Bubble Popping Fun gyors reflexeket és ujjmozgást igénylő lufipukkantgató játék iOS-re.

Előzmények

Hirdetés