Alkalmazásbemutató: City Monkey

Hirdetés

A Worms név bizonyosan sokak számára ismerősen cseng. Egy körökre osztott startégiajátékról van szó, melynek első epizódja 1995-ben jelent meg számítógépre, azóta számos új epizód látott napvilágot, többek között androidos és iOS-alapú eszközökön is egymásnak eshetünk. Az app leginkább a jópofaságával vívta ki a figyelmet, a folyamatosan hülyülő kukacok mellett azonban a játékmenet is rendben volt, így minden adott volt a sikerhez. A mai alkalmazásbemutató főszereplője nagyon hasonló alapokra épít, ám a City Monkey esetében fontos különbség, hogy a játékhoz (a bemelegítő pályákat leszámítva) folyamatos netkapcsolat szükséges, a csatákat ugyanis hús-vér emberek vívják.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A City Monkey nagyon hasonlít az említett kultjátékhoz, ám a nevéhez hűen kukacok helyett majmok vívják a kőkemény csatákat. A játék menete viszont nagy vonalakban ugyanaz: a játékosok egymás után támadhatnak egyet-egyet, a lövedék (azaz banán) pályáját a kilövési irány és az erő mellett a szél iránya és ereje is befolyásolja. A játékmenetet érintő hasonlóságok mellett viszont rengeteg az eltérés is. A legfontosabb talán a csapatban, pontosabban annak hiányában rejlik: míg a Worms szériában számos kukac vívta a harcot egyszerre, a City Monkey egy az egy elleni csatákat kínál. Ráadásul minden találat halálos (az épületeket egyaránt lehet rombolni), így egy-egy kör igen gyorsan letudható, ennek köszönhetően nagyon gyors a játékmenet. Végül, de nem utolsósorban érdemes kitérni a grafikára is, az app a Worms rajzfilmszerű megjelenítését retro jellegű pixelrengetegre cseréli, ami kifejezetten jól áll neki. Az ellenfelek egyébként hús-vér emberek (amikor nem a gyakorlópályákon szaladunk végig), a játékhoz ennek megfelelően internetkapcsolatra van szükség.

Sajnos negatívumok is akadnak. Bármennyire is jópofa a játékmenet, a mindössze néhány pályatípus és a három fegyver nagyon hamar egysíkúvá tud válni. Emellett egy grafikai bugra is felfigyeltem a tesztidőszak során: előfordul, hogy a játékot háttérbe rakva, majd újra előhívva láthatatlanná válnak bizonyos pályaelemek.

A felsorolt hibáktól eltekintve azonban egy jó kis játékról van szó, amely nem akar óriási babérkora törni, ám naponta néhány percre remek szórakozást tud nyújtani. A futtatásához legalább 2.2-es Androidra lesz szükség, a használata ingyenes, letölteni ezen a linken lehet.

Értékelés: City Monkey (Android 2.2+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 8 / 10 pont 10 / 10 pont Android (ingyenes)

Azóta történt

  • Alkalmazásbemutató: RunBot

    A vizuális megvalósítás miatt a Mirror's Edge című klasszikust idézi fel az emberben a RunBot nevű menekülős platformjáték.

Előzmények

Hirdetés