Alkalmazásbemutató: Blobrain

Ma egy logikai programot próbálunk ki, mely leginkább egy memóriajátékra hasonlít, némi extra fűszerezéssel. Az alkalmazás teljes mértékben magyar fejlesztésű, a nemrég alakult DroidLabor fejlesztőcsapat legelső munkáját tisztelhetjük a szoftverben. Az alkalmazás futtatásához egy androidos készülékre lesz szükség, mely a Google által karban tartott rendszer legalább 2.2-es verzióját futtatja.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

A játékmenet nagyon egyszerű, a pályákon elszórtan heverő elemeket (úgynevezett blobokat) a megfelelő helyre kell pakolni. Minden pálya elején öt másodpercig láthatjuk az elérni kívánt felállást, ezután a program összekeveri a blobokat, melyeket drag and drop módszerrel húzhatunk a megfelelő pozícióba. Mindez időre megy, a megadott intervallum alatt végeznünk kell a rendezgetéssel, ám érdemes begyűjteni a pályákon keresztülszáguldó órákat, melyeknek köszönhetően néhány másodperccel tovább próbálkozhatunk. A már említett órához hasonlóan néhány további elemmel is összefuthatunk, melyek segíthetik vagy gátolhatják az előrehaladást. Ilyen például a villanykörte, melyet begyűjtve a program egy rövid időre újra megmutatja a blobok kiindulási pozícióját. A többiek nem ennyire kedvesek, az ellenfelek ugyanis hajlamosak szétlökdösni a formációt; ezeket még becsapódás előtt érdemes kiiktatni egy-egy jól irányzott érintéssel, a pókhálókat pedig a telefon rázásával lehet eltüntetni.

A grafika és a hanghatások egészen korrektek, utóbbi esetében pozitívum, hogy a zenét bármire le lehet cserélni, ehhez mindössze az /sdcard/DroidLabor/blobrain/ mappába kell másolnunk a hallgatni kívánt dallamokat. Kedves gesztus, hogy a programból próbaverzió is elérhető. Az alkalmazás ingyenes variánsa 25 pályát tartalmaz, a 276 magyar forintba kerülő teljes verzióban pedig több, mint 100 pálya áll a felhasználó rendelkezésére; ez 10 eltérő grafikával rendelkező szintet jelent, szintenként 10-10 pályával. Negatívum viszont, hogy az alkalmazás egyelőre nem támogatja a táblagépeket, pedig maga a játékmenet szinte ordít egy tabletes verzióért, kis képernyőn ugyanis néha nehézkes a blobok rendezgetése.

Mindent összevetve a Blobrain egy jól sikerült próbálkozás, ami bár az elején könnyűnek tűnik, később igen megizzasztja a felhasználót. A memória- és logikai játékok kedvelőinek tehát mindenképpen érdemes adni egy esélyt a DroidLabor újdonságának. A próbaverzió ezen a linken található, a fizetősért katt ide.

Értékelés: BloBrain (Android 2.2+)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
8 / 10 pont 8 / 10 pont 7 / 10 pont 276 Ft (Android)

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés