Alkalmazásbemutató: Aviate Beta

Úgy tűnik, ez a hét a launcherprogramok jegyében telik el, a Themer után a napokban egy újabb ígéretes alkalmazás került fel a Play Store kínálatába. Az említett applikációhoz hasonlóan az Aviate is béta stádiumban leledzik, a tesztelés szintén kódhoz kötött. Az alkalmazás tegnap (azaz október 15-én) látta meg a napvilágot, egy nap alatt több, mint 50 ezren töltötték le, az értékelése 4 feletti, így úgy gondoltuk, mi is megnézzük, mit tud a program.

Te is alkalmazásfejlesztő vagy?

Ha szeretnéd, hogy az általad fejlesztett mobilos alkalmazásról is írjunk a Mobilarena hasábjain, írj egy e-mailt a hello@mobilarena.hu címre! Előtte azonban megkérünk, hogy olvasd el a az alkalmazások megjelentetésével kapcsolatos felhívásunkat!

Felhasználó vagy?

Támogasd a magyar alkalmazásfejlesztőket azzal, hogy az ingyenes szoftvereket letöltöd, ezzel növelve az adott applikáció számlálóját! A fejlesztők nevében is köszönjük!

Az Aviate projektet Paul Montoy-Wilson és William Choi hozták létre, mindketten a Google-nél dolgoztak. Előbbi a Play szolgáltatásokkal foglalkozott, utóbbi a keresőt hegesztette, így nem csoda, hogy a Google-féle design filozófia az Aviate-en is érezteti hatását. Az . Emellett a Now-hoz hasonlóan az Aviate is az adott helyzettől és környezettől függő adatokkal próbál operálni, ám míg a Google szolgáltatása leginkább csak információkat pakol a képernyőre, az Aviate alkalmazásokat is ajánl az adott helyzetre. Például reggel az időjárás, a Twitter app és a napi teendők listája jelenik meg a főoldalon, útban a munkahely felé a térképé és a zenelejátszóé a főszerep, este pedig az ébresztő kacsint vissza az első sorból.

A launcher lelke a főoldal, mely a környezetfüggő tartalom megjelenítésére szolgál. Tőle eggyel jobbra az úgynevezett collections nézet található, mely kategóriákra osztva jeleníti meg a telepített alkalmazásokat. A leginkább a klasszikus mappákra hajazó csoportok listáját és a tartalmukat testre lehet szabni, ám újat nem hozhatunk létre. A jobb szélső oldalon a szoftverek ömlesztett listája található betűrendi sorrendbe rendezve. A főoldaltól balra válthatunk a fix kontextusok közül (otthon, munka, utazás és beállítások), mely a főoldal tartalmát variálja át. Itt található a közeli helyeket listázó menüpont is, mely a nearby névre hallgat.

Mint azt már említettem, az Aviate igényes és letisztult formába önti a tartalmat, az információt és az alkalmazásokat kártyákra hajazó felületeken kapjuk. A UI kialakítása remekül illeszkedik az Android dizájnra vonatkozó irányelvei mellé, a navigáció egyértelmű. Az alap fehér téma mellett fekete ruhába is öltöztethetjük az alkalmazást, ezt a beállítások között lehet megadni. Az alkalmazások sorrendjén és a háttérszínen kívül viszont nem sok mindent lehet átállítani, így ez a launcher nem a rendszer legutolsó aspektusát is a saját igényeknek megfelelően kialakító felhasználókat célozza meg.

Az Aviate egy jól átgondolt ötletet testesít meg igényes formába öntve, érdemes kipróbálni az appot, amennyiben az ember tud aktivációs kódot szerezni. Kódot igényelni az alkalmazás telepítése után lehet. A használatához legalább 2.3-as Androidra lesz szükség, így az alsó korlát sem túl szigorú, mint a Themer Jelly Bean szükséglete. Ha valaki szereti váltogatni a felhasználói felület külsejét, de nincs kedve vagy ideje hosszas átalakítási műveletekre, érdemes kipróbálni az Aviate-et. Letölteni ezen a linken lehet, további információért a hivatalos oldalt ajánljuk.

Értékelés: Aviate (Android 2.3)
Használhatóság Felületek és grafika Ár/érték arány Letöltés
9 / 10 pont 10 / 10 pont 10 / 10 pont ingyenes (Android)

Azóta történt

Előzmények

  • Alkalmazásbemutató: Themer beta

    A Themer segítségével pofonegyszerűvé válik a felhasználói felület átalakítása, egy klikkel új ruhába öltöztethető a rendszer.

  • Alkalmazásbemutató: Buy me a pie!

    Immár androidos készülékekre is elérhető az iOS platform egyik legjobb bevásárlólista alkalmazása.

  • Alkalmazásbemutató: DashClock Widget

    A mai kiszemelt egy minialkalmazás, mely a kijelzőzárba építhető, különféle információk és értesítések megjelenítésére szolgál.

  • Alkalmazásbemutató: Timely

    Bár az ébresztőórák általában nem izgalmasok, van kivétel. A Timely remek felhasználói felületet és korrekt szolgáltatásokat tud felmutatni.

Hirdetés