Hirdetés

Alcatel OT-880 - Indul a taperolás

Nosztalgikus érzelmek öntöttek el az Alcatel OT-880 kézbevételekor, hiszen anno a retrós kilencvenes években az első telefonom a gyártó One Touch Easy nevű modellje volt. Mondanom sem kell, hogy már 14 évesen is a telefon külcsíne hatott meg leginkább, ez naná, hogy most sincs másképp. Egyébként más apropója is volt annak, hogy kezembe került ez az újdonság, ugyanis a baráti körömben már nem az első emberkétől hallom, hogy a fiatalokat célkeresztbe vevő régi-új „szolgáltatóhoz”, a djuice-hoz tervez átigazolni. A kapcsolódási pont pedig nyilván az, hogy a szóban forgó érintőkijelzős Alcatel az ő kínálatukban is helyet kapott, ráadásul igencsak jutányos áron lehetünk boldog tulajdonosai a kütyünek. Már ha 26 év alattiak vagyunk.

Hirdetés

Kinézetét tekintve első ránézésre egyértelmű, hogy fiataloknak szánt készülékről van szó. Ugyan nem sok csajos dolgot véltem felfedezni rajta, azt az infót kaptam, hogy többféle színben is létezik, a piros vagy a szürke kiadás valószínűleg jobban elnyeri majd a női szívek tetszését, mint ez a fekete, amit most én nyomkodok. Az alakja számomra kissé a mókás és egyedi kategória, az oldalról elővarázsolható billentyűzet könnyű csúsztatása érdekében a készüléktest aszimmetrikus,  alapvetően esztétikusnak és jól összerakottnak mondanám. A szétcsúsztatható QWERTY gombsor nagyon praktikusnak bizonyulhat az SMS-ezést kedvelők számára, az én kezembe speciel tökéletesen passzolt és kényelmes volt vele az írás. Az érintőképernyővel kicsit nehezebben boldogultam, de egy kis nyomkodás után könnyen rá lehet érezni a megfelelő mértékre, így egyből könnyűvé válik a készülék kezelése. Külön tetszik, hogy azt is jól érzékeli a képernyő, ha a körmömmel nyomom, így azok sem maradnak le az élvezetről, akik  hosszú körmöket viselnek.

A menüben sok hasznosságot találtam, az FM-rádió mellett saját, microSD memóriakártyán felhalmozott zenéinket is tudjuk hallgatni, de vannak még olyan kis okosságok is, mint időjárás előrejelző és pénzátváltó. Az Opera Mini segítségével az interneten is böngészhetünk a készüléken, habár ez a kijelző méretei miatt kevésbé praktikus megoldás. Funkcióit tekintve szerintem az összes olyan apróságot magabiztosan hozza, amit ma már elvárunk a telefonunktól, annak pedig, aki érintőképernyős mobil vásárlásával kacérkodik, mindenképpen egy jó választás lehet, hiszen egyszerre tapicskolhat és használhatja a kényelmes, lenyitható gomb-sorokat.

meggymaglány

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés