Akciófigyelő: árcédulát aggattak KingKongra

A Cubot strapatelefonja kedvező áron kerül hamarosan bevezetésre.

A felső-középkategóriától felfele jellemző valamilyen vízálló minősítés, ám ettől még leejteni egyik telót sem érdemes, a strapatelefonok pedig sokak munka- vagy hobbiigénye miatt hódítanak a mai napig. A KingKong 5 Pro névvel a Cubot nem lőtt mellé: a nem részletezett Mil-STD teszteket és IP68/69K minősítést kapott jószág 165,75 x 81,4 x 18,75 milliméteres és 308,8 grammon valószínűleg még a szerszámos ládát is lehúzza.


[+]

Cserébe a telefon másfél méterről betonra ejthető és nem esik baja, míg másfél méteres vízmélységben fél órát időzhet beázás nélkül, egyébként pedig a port minden esetben kívül tartja, a 8000 mAh-s gigatelepet meg belül. A 6,088"-es és 720 x 1560 pixeles képernyő már szerényebb fajta, akárcsak a négymagos Helio P22 SoC, de azért 12 nm-es csíkszélességgel és a fenti akkumulátorral nem kell tartani attól, hogy KingKong a hosszú hétvége alatt teljesen kimerülne. De az is lehet, hogy egy hét alatt sem fog.


[+]

A két nanoSIM-et vagy egy nanoSIM-et és egy microSD kártyát befogadó 5 Pro kétcsatornás WiFi modemet, Type-C USB portot, 5.0-s Bluetooth antennát, NFC-t, oldalsó ujjlenyomat-olvasót és sztereó hangszórót is kínál, a 4G modem pedig minden hazai LTE sávra felkapcsolódik. Megvan a friss Android 11 rendszer és a Google szolgáltatáshalmaz, amely 64 GB-os tárolóra települt, míg a RAM mérete 4 GB.


[+]

A kameracseppes előlap 25 megapixeles szelfikamerát kínál, míg a hátsó rendszer 48 megapixeles Sony IMX főegységet, 5 megapixeles makrólencsét és 0,3 megapixeles fotoszenzitív modult, LED villanóval megtámogatva. A 250 dolláros végfelhasználói ár beállása előtt, március 29-étől a telefont 140 dollárért lehet majd itt kosárba helyezni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • CUBOT

Azóta történt

Előzmények

  • Öt napig nem kér töltést a mobilok King Kongja

    A méretei is méltók a Cubot KingKong 5 Pro nevéhez, és bár le lehet ejteni, nem érdemes lábbal elkapni.

  • Cubot P40 - Google van, más nincs

    Egy filléres Cubot után kipróbáltunk egyet az alsó és a középkategória határán.

  • Cubot Note 7 - nem robbant fel

    25 ezer forint: nem járt nálunk ennél olcsóbb okostelefon idén, ebben a ligában viszont tényleg csak az a kérdés, hogy legalább minimálisan tud-e a használhatóság tartományában létezni.

  • Cubot R19 - merületi feszültség

    Olcsó és jó telefont láthatóan irtó nehéz összerakni, egy bizonyos árszint alatt pedig konkrétan kivitelezhetetlennek tűnik. A Cubot R19 sem jó, de éppen használható kategória. Pár apróságot leszámítva.

Hirdetés