A Vodafone elindította flottakövető szolgáltatását

A Vodafone Magyarország új Mobil Flotta Helymeghatározás szolgáltatása segítségével a szolgáltató üzleti ügyfelei folyamatosan figyelemmel kísérhetik mobil eszközökkel ellátott gépjárműveik, vagy munkatársaik aktuális földrajzi helyzetét és mozgási útvonalát a hatékonyabb működés érdekében.

Az új szolgáltatás segítségével a mobil eszközök aktuális helyzete megjeleníthető egy elektronikus térképen. A szolgáltatás központi kezelőfelülete Interneten keresztül érhető el. A mobil eszközök földrajzi pozíciójának meghatározására a szolgáltató saját GSM hálózatát használja. A szolgáltatás előnye, hogy a GSM alaprendszerben elérhető legjobb pontosságot nyújtja, mivel az adott mobil eszköz által használt cella azonosítóján túl a pozíciót tovább finomítja az adóállomás és az eszköz távolságának, illetve a szomszédos GSM cellák jelszintjének mérésével, ezáltal egyedülálló a hazai piacon. A más technológián alapuló alternatívákkal szemben ez a megoldás költséghatékonyabb is, hiszen a szolgáltató ügyfeleinek nincsen szükségük újabb eszközökre, ezáltal gyorsabban és olcsóbban üzembe állítható. A műholdas követési technológián alapuló hasonló megoldásokkal szemben további előnye, hogy a szolgáltató teljes magyarországi lefedettségi területén használható, tehát akár épületen belül tartózkodó mobil eszköz helyzete is meghatározható.

A Vodafone Mobil Flotta Helymeghatározás szolgáltatása hasznos segítség lehet például a szállítmányozó cégeknek, akik így meghatározhatják szállítmányaik tartózkodási helyét és útvonalát. A futárszolgálatok a legközelebbi futárt küldhetik az aktuális címre, az értékesítéssel foglalkozó cégek pedig ügynökeik útvonalát tudják lekérdezni, optimalizálni ügyfeleik kiszolgálásának javítása érdekében.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés