Hirdetés

A világ legkisebb USB modemje is bemutatkozott

Ha nem kapunk erről egy jól megszerkesztett sajtóközleményt, akkor valószínűleg elkerüli a figyelmünket, hogy az ilyen-olyan csúcstelefonok mellett a Huawei nem hagy fel a hálózati eszközök fejlesztésével sem. A CES alkalmával ugyanis bemutatkozott az UltraStick E3331 nevű USB modem, amely azzal próbál vásárlókat szerezni, hogy jóval kecsesebb, mint a néha nevetségesen böhöm konkurencia.

Az eszköz tényleg apró, csupán 7 milliméter vastag, szélessége 25,5 milliméter, mígy hosszúsága 67,5 millimterre rúg. Ebbe pont befér egy SIM, ám a kicsinyítési törekvés áldozatokkal is jár, a csöppség ugyanis nem alkalmas LTE hálózatokon való működésre, a maximálisan kifacsarható legnagyobb adatsebesség 21 Mbps. Fontos adalék, hogy IPv6-os hálózatokon is működik.

Nyilván a bemutató kapcsán valakinek kellett valami okosat is mondania, ezúttal Wang Yeh Biao, a Huawei adatkártya-termékcsoportjának igazgatója volt a szerencsés, aki azt fogalmazta meg, hogy "A mobilkészülékek, laptopok és digitális fényképezőgépek jellemzően egyre könnyebbé és vékonyabbá válnak. A Huawei is ezt a trendet követi mobil szélessávú eszközeinek fejlesztése során. Az UltraStick E3331 adatkártya ennek egyik bizonyítéka, olyan termék, ami egyre több emberhez juttatja el a korszerű technológiát."

Azóta történt

Hirdetés