Továbbra is segít az elveszett kutyákon a Telenor

Hirdetés

Majdnem tízezer letöltésnél áll a számláló a Telenor Vigyél Haza alkalmazása mellett, amely tavaly augusztusban került ki az Android platform online áruházába. Az app alapvetően három fő funkcióval rendelkezett ekkor. Egyrészt az állatmenhelyek gazdára váró kutyáinak fényképes adatbázisát találjuk benne, másrészt pedig abban is segítséget nyújt a szoftver, hogy az elveszett kutyák hamar megkerüljenek. Ezt kétféle módon oldották meg a tervezők, egyrészt bárki bejelentheti, ha talált kóbor kutyát, adhat hozzá fotót, leírást, GPS-koordinátát, másrészt a kutyatartók is regisztrálhatják saját kedvencüket, hogy ha az elcsászkálna, akkor a megtaláló az app segítségével megnézhesse, hogy kit kell erről értesíteni.

Az elmúlt majdnem egy év során 3300 kutyatulajdonos élt ezzel a lehetőséggel, miközben 340 kóbor kutyát jelentettek be a felhasználók. Az alkalmazáshoz és a kezdeményezéshez 24 állatvédő szervezet csatlakozott és összesen 700 gazdára váró kutya adatai kerültek be a rendszerbe. Ezek óriási számoknak tűnnek, pedig ez is szinte töredékei azoknak az adatoknak, amelyek szerint Magyarországon közel 2 millió kutya él, ebből több mint 100 ezer az utcán kóborol és 10-12 ezer olyan eb van, amely menhelyeken várja, hogy jobbra forduljon a sorsa.

Hírünk apropója, hogy a Vigyél Haza alkalmazás a napokban új funkciókkal bővült, amelyek a kutyatartók számára lehetnek fontosak. A frissítés során egy olyan új keresőfelülettel találkozhatnak a felhasználók, amely a készülék GPS adatai alapján listázza és mutatja meg térképen a legközelebbi kutyafuttatókat, kutyabarát éttermek és kutyabarát szállásokat. Az app így még több aktív felhasználót szerezhet, ami növelheti annak is az esélyét, hogy a rendszeren keresztül bejelentett, regisztrált és/vagy eltűnt kutyák hamar visszakerülnek gazdáikhoz, ez pedig nem csak a kutyatartók számára öröm, hanem lényegében mindenki profitálhat belőle. Ha csak az alkalmazás miatt egy kutyával kevesebb is kóborol az utcán, már megérte a Telenor és a Vigyél Haza Alapítvány közös projektjébe fektetett energia.

Az alkalmazás innen tölthető le, az alapítványról pedig itt lehet megtudni többet.

Hirdetés