A Samsungot is érintheti a Brexit

Arról már az olvasóink legnagyobb része valószínűleg értesült, hogy Nagy-Britanniában az Európai Uniótól való elszakadásra voksoltak. A következmények egy része egyértelmű, a másik részére viszont még csak találgatások születtek, az biztos, hogy gazdaságilag is komoly hatása lesz ennek a szigetországi piacokra. A nagyvállalatoknak, így a Samsungnak is át kell rágnia, hogy mi legyen majd az egyik főhadiszállásával, ami éppen Londonban található.


(forrás: PocketNow) [+]

Az egyik koreai lap szerint a gyártó bizony elgondolkodott azon, hogy Európa másik országába költöztesse központját. Nem csak a Samsung viszont az egyetlen, akik ilyen lépésre szánhatják el magukat, hanem az LG is, aminek oka az, hogy ha például Anglia nem az EU része, akkor teljesen más szabályok vonatkoznak majd az import termékekre, plusz az elekronikai eszközökre vonatkozó adózási törvények is a techóriások szemszögéből nézve rossz irányba módosulhatnak. Természetesen még nem azonnal szedi majd mindenki a sátorfáját, hiszen még a parlamentnek is ratifikálnia kell a népszavazás végeredményét, plusz legalább két év, mire minden átalakulás lezajlik.

Előzmények

  • LG blog: LG Cam Plus modul bemutató

    Kipróbáltuk a nyitóakció keretében sok helyen a G5-höz mellékelt, egyébként külön megvásárolható, kamerafogantyús modult.

  • LG G5 - ismerősökkel az ismeretlenbe

    A koreai gyártó dupla kamerás mobiljának az alja kihúzható, és oda többféle modul – bocsánat, ismerős – pattintható. A G5 alaposan felforgatja az okostelefonok álmos koncepcióját, ám nem kompromisszumok nélkül.

  • Samsung Galaxy S7 edge - a tökéletesség határán

    A Samsung hallgatott a felhasználókra: az ismerős ívek por- és vízálló burkolatot, microSD kártyafoglalatot, hatalmas telepet és ultragyors kamerát rejtenek. Szinte minden területen van fejlődés, ez tényleg modellváltás.

Hirdetés