A Samsungé a teljes dobogó az első hat hónap androidos eladásaiban

Hirdetés

A por- és vízálló Note7-tel a Samsung már az év második felére koncentrál, az első hat hónap sikereit azonban csak mostanában számszerűsíti a koreai óriás és a számos elemző vállalat. Kétségtelen, hogy a microSD kártyával, az IP68-as védelemmel, a Dual Pixel kamerával és az előrelépett üzemidővel pozitív fogadtatásban részesült a két S7 variáns, a Strategy Analytics számolgatása szerint az S7 edge egyenesen a legnépszerűbb androidos mobil volt az első félévben. A 13,3 millió eladott darab azt is jelenti, hogy ezúttal a drágábbik, ívelt kijelzős Galaxy fogyott jobban, míg a sima S7 csak a dobogó harmadik fokáig jutott, 11,8 millió darabbal. A két S7 variáns közé egy harmadik Samsung mobil férkőzött be.


Ez már a nemrég bejelentett, 2016-os Galaxy J2, amely Smart Glow értesítéssel hívja fel magára a figyelmet [+]

A kínai márkák előretörésével a Samsung egyre nehezebb helyzetbe került az alsóbb kategóriákban, a J sorozattal ugyanakkor újabb lendületet sikerült venni: a 2015-ös J2-ből nem kevesebb, mint 13 millió talált gazdára a vizsgált időszakban. A félévben egyébként összesen 577,3 millió zöld robotos mobil kelt el, ismét aláhúzva az Android dominanciáját az okostelefonok között. A három dobogós a komoly sikerek ellenére is csak 6,6%-át tette ki a fenti számadatnak, az operációs rendszer sokszínűségét bizonyítva. Idő közben egyébként már bemutatták a Galaxy J2 (2016)-ot a fenti, színes hátlapi értesítési LED-kerettel, amellyel a Samsung a sikerszériát folytatná. Miközben az Android remekelt, az iPhone-ok 16%-os visszaesést produkáltak 2015 első feléhez viszonyítva. Így is sikerült 91,6 milliót a különféle modellekből elpasszolni.

Azóta történt

Előzmények

  • Okostelefonos kamerateszt (2016)

    Kilenc mobil száll versenybe a legjobb okostelefonos kamera címéért. Vajon a nagy nevek szoros csatáját hozza az összecsapás, vagy fű alatt kúszik be a győztes?

  • Samsung Galaxy S7 - páratlan galaxiS

    A Samsung legújabb zászlóshajója ránézésre nem tűnik a haditengerészet forradalmának, a tavalyi flottaparancsnok mégis veteránnak érződik, amint a fedélzetre lépünk, pláne, ha a gépházba is lenézünk.

  • Samsung Galaxy S7 edge - a tökéletesség határán

    A Samsung hallgatott a felhasználókra: az ismerős ívek por- és vízálló burkolatot, microSD kártyafoglalatot, hatalmas telepet és ultragyors kamerát rejtenek. Szinte minden területen van fejlődés, ez tényleg modellváltás.

Hirdetés