A Nokia N1-et viszik mint a cukrot

Hirdetés

A tegnapi nap folyamán megvásárolhatóvá vált Kínában a Nokia N1 táblagép, aminek sikere valószínűleg még a finn gyártót is meglepte. Az első 20 ezer darabot ugyanis kicsivel több mint négy perc alatt elkapkodták, hogy pontosak legyünk, két másodperccel lépték túl az egész perces határt. A Nokia tehát jól döntött, amikor egy androidos táblagép piacra dobását tervezte meg, hiszen manapság még mindig rendkívül kelendőek a nagy képernyővel szerelt eszközök.

A Nokia N1 androidos táblagép bejelentése meglepte a szakmát

Az N1 ráadásul más téren is jól szerepel, a napokban egyre több szintetikus tesztnek vetik alá a készüléket, az AnTuTu eredményeivel pedig még az iPad mini 3-at is maga mögé utasította a finnek újdonsága. Az általunk is használt GFXBench szintén az N1-et hozta ki győztesnek, a pontos összehasonlítást az alant látható kép mutatja.

A specifikációkat tekintve igencsak jól áll a kütyü, a 7,9 hüvelykes, 2048 x 1536 pixel felbontású kijelző, valamint az Intel Atom Z3580 SoC emelhető ki. A Nokia N1 Android 5.0 Lollipop operációs rendszerrel került forgalomba, Kínában pedig 1599 jüant kóstál, ami 257 dollárnak, azaz nettó áron számolva 70 ezer forintnak felel meg. Hogy itthon pontosan mikor lesz elérhető a táblagép, azt még nem lehet tudni, mint ahogy hazánkbeli árazása sem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Előzmények

  • Nokia 130 - egyszerűen vége

    Hétezer forintért, nyomógombos számbillentyűkkel és két SIM-foglalattal érhető el a Nokia filléres mobiltelefonja, ami nem okos, ellenben igen apró.

  • Nokia Lumia 735 - maga felé hajlik a keze

    A Microsoft/Nokia is bekapcsolódott az önfotózó embercsoport kegyeiért folytatott harcba, és a jól összeválogatott funkciók mellett az árcédula is elfogadható.

  • Nokia X Dual SIM - bétateszt következik

    Érdekes gondolat olyan androidos okostelefont csinálni, ami feature phone-nak akarja mutatni magát. A finnek újdonsága ennek ellenére piacra került.

Hirdetés