A Lumia sorozat támogatott marad

Hardveres korlátok miatt a jelenlegi Windows Phone termékpaletta egyike sem kaphatja meg a Microsoft operációs rendszerének őszi változatát, ám ez csak részben érinti a Lumia sorozat vásárlóit, hiszen Az ingyenes navigációs szolgáltatás jelenleg is elérhető számukra, az új kezelőfelület pedig a Windows Phone 7.8 frissítéssel érkezik Számos más apróság mellett. A finn gyártó emellett hosszú távú szoftveres támogatásról is biztosította a Lumia tulajdonosokat, mely nem csak a saját megoldásokról szól, hanem partneri megállapodásai révén a szoftveres ellátottság is biztosított marad. Ez utóbbi például a Zynga játékainak átültetését jelenti, melyek közül a Words With Friends és a Draw Something októbertől lesz elérhető a Lumia sorozatra, majd két hónappal később az összes Windows Phone mobilra.

A Nokia szerencsére az alapfunkciók javításáról sem feledkezett meg. A holnaptól elérhető Camera Extras például a Scalado Rewind megoldáson alapuló csoportkép és a szintén Scalado által fejlesztett automatikus panorámafotó készítés mellett jóval gyorsabb sorozatfotózással és időzítővel is gazdagodott. A névjegyek kényelmes megosztását segítő Contact Share, a hívás és SMS költségeket követő Nokia Counters és a teljes DLNA támogatást biztosító PlayTo szintén heteken belül elérhető lesz a teljes Lumia sorozatra, míg a Lumia 710 és 800 frissítése végre az internet megosztást, a bejövő hívások kényelmes némítását és a telefonon tárolt fájlok streaming-alapú megosztását is lehetővé teszi.

Új szolgáltatásokkal bővül emellett a Nokia Drive navigációs szoftver is, mely mostantól a javasolt útvonalakról való letérések monitorozásval képes megtanulni az egyéni preferenciákat is, vagyis a szokásos szakaszokon alternatív ajánlatokkal is képes lesz előrukkolni. A kezdő képernyőre tűzhető úticélok mellett a tömegközlekedési eszközökön való utazást segítő Nokia Transport is átalakításra kerül, míg a Nokia Maps mostantól a különböző látnivalókhoz és helyekhez fotók feltöltését és személyes beszámolók feltöltését is lehetővé teszi. A finn gyártó emellett számos további frissítést is ígért, de ezekről egyelőre nem árult el többet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nokia

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés